17 °c

Vang-Guterres ortak basın toplantısı

PEKİN (AA) - Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterliğine seçilen Antonio Guterres ile Pekin'de bir araya geldi.Vang ve Guterres, Çin Dışişleri Bakanlığında taraflar arasında gerçekleştirilen görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Görüşmelerde, sürdürülebilir kalkınma, iklim değişikliği, BM barış misyonları ve bölgesel iş...

Güncel Haberi
Vang-Guterres ortak basın toplantısı
Vang-Guterres ortak basın toplantısı

PEKİN (AA) - Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterliğine seçilen Antonio Guterres ile Pekin'de bir araya geldi.

Vang ve Guterres, Çin Dışişleri Bakanlığında taraflar arasında gerçekleştirilen görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Görüşmelerde, sürdürülebilir kalkınma, iklim değişikliği, BM barış misyonları ve bölgesel iş birliği konuları ele alındı.

Çin Dışişleri Bakanı Vang, Çin ve BM arasındaki iş birliğin büyük önem taşıdığını belirtti.

2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve Paris İklim Değişikliği Anlaşması çerçevesinde BM’nin dünyadaki çok çeşitli zorluklarla karşı karşıya kaldığını ifade eden Vang, BM’nin üye ülkeleriyle barışı sürdürme ve inşa etme konularında büyük sorumluluk taşıdığını söyledi.

Vang, BM’nin uluslararası tartışmalara konu olan sorunlarda tarafsız ve adil olması gerektiğini vurgulayarak söz konusu uluslararası konulara eşitliğe dayalı ve barış odaklı yaklaşılması gerektiğini kaydetti.

Guterres de Çin’in BM’nin en büyük finansal destekçisi olduğunu belirterek iki taraf arasında yapıcı şekilde gelişen ilişkilerin her geçen gün daha da ilerlediğini dile getirdi.

Dünyada mevcut pek çok insani sorunla karşı karşıya kalındığını ifade eden Guterres, zor koşullarda olan insanların ihtiyaçlarını karşılamak için barış misyonu ekiplerinin daha donanımlı, daha eğitimli olması gerektiğini belirtti. Guterres, BM'nin bürokratik yapısının sadeleşmesi ve daha hızlı hareket kabiliyetine sahip olması gerektiğini de söyledi.

Öte yandan, Guterres, insani yardımlar ve bölgesel organizasyonlar için BM’nin daha fazla yardım almasının önemine işaret etti.


Sıradaki Haber