17 °c

Ve Meclis olağanüstü toplandı!

Meclis Genel Kurulu Irak ve Suriye tezkeresini görüşmek üzere olağanüstü toplandı. Kurula Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

Güncel Haberi
Ve Meclis olağanüstü toplandı!
Ve Meclis olağanüstü toplandı!

TBMM Genel Kurulu, Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyonun bir yıl daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık tezkeresini görüşmek üzere olağanüstü toplandı. 

Genel Kurul, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın başkanlığında, AK Parti Grup başkanvekilleri Mustafa Elitaş, Naci Bostancı, İlknur İnceöz, Bülent Turan ve Mehmet Muş ile 208 AK Parti milletvekilinin başvurusu üzerine olağanüstü toplandı. 

Genel Kurul'da Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da oturumu izleyeceği açıklanmıştı. 

REFERANDUM YOK HÜKMÜNDEDİR

Olağanüstü toplantıda ilk konuşmayı yapan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) yapacağı bağımsızlık referandumuna Türkiye'nin izin vermeyeceğini söyledi. Canikli "Müttefiklerimiz örgüte yardım yapıyor" ifadesini kullandı.

Canikli'nin açıklamasından satırbaşları şöyle:

TBMM'nin hükümetimize vermiş olduğu yetkiyle gerçekleştirilen Fırat Kalkanı operasyonuyla Türkiye'nin güneyinde oluşturulmak istenen, terör örgütü kontrolündeki siyasi yapılaşmanın kalbine, çıkarılamayacak bir hançer saplanmıştır. Güvenliğimizi tehdit eden bu riskler halen aktiftir ve bu tezkere ile talep edilen yetkilere ihtiyaç vardır.

Bu referandum kararı ve uygulaması, zincirleme reaksiyonlara yol açabilecek, böyle bir sorumsuz adım bölgede önü alınamaz bir yangına neden olabilecektir. Zaten şu anda Suriye'de küresel güçler arasında zaman zaman çok tehlikeli yakınlaşmaların olduğunu biliyor ve görüyoruz. Böyle bir çalışma, böyle bir referandumdan sonra bu tehlike, çok daha görülür ve yakın hale gelebilecektir.

TÜM DENGELER BOZULUR

Çok hassas ve kırılgan dengeler üzerine kurulu bir yapıda bir tuğlanın dahi oynatılması, yerinden çekilmesi tüm dengeleri bozacak, yeni kin, nefret, çatışma tohumlarının atılmasına neden olacaktır ve ne zaman biteceği tahmin edilemeyecek ve küresel ölçeğe taşınma ihtimali olan çatışmaları da beraberinde getirecektir.

Böyle bir referandum bizim açımızdan her zaman yok hükmünde olacaktır. Türkiye bu tehlikeyi ortadan kaldırmak için uluslararası hukukun ve uluslararası anlaşmaların verdiklerini yapacaktır. Bütün tedbirler alınacaktır, bütün araçlar masadadır. 

İnsan hakları kılıfı altında teröre destek vermeye çalışılması, kabul edilemez. Korkunun ecele faydası yok. SİHA'larımızla ve diğer bütün ürünlerimizle, yerli ürünlerimizle silahlı ve silahsız tüm teröristlerin tepelerine binmeye devam edeceğiz.

BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ

Canikli'den sonra konuşan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Ortadoğu'da Türkiye'nin kendi göbeğini kesmesi gerektiğini söyledi.

Akçay'ın açıklamasından bir kısım şöyle:

Bu tezkere ile Erbil'e 'ateşle oynama' mesajı veriliyor. Bir gece ansızın görülebileceğimiz konusunda şaka yapmadığımızı kesin bir şekilde gösteriyoruz.

Sıradaki Haber