17 °c

Vergi rekortmenleri belli oldu

Maliye, 2016 yılı vergi rekortmenlerini yayınladı. Kurumlar vergisi listesinin ilk sırası gizli kalırken, gelir vergisinde ise Semahat Sevim Arsel geçen yıl olduğu gibi rekortmen oldu. Ünlü komedyen Cem Yılmaz bu yıl 47 sıra birden geriledi.

Güncel Haberi
Vergi rekortmenleri belli oldu
Vergi rekortmenleri belli oldu

Maliye Bakanlığı rekortmenler listesini sessiz sedasız Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) istatistikler bölümünde yayınladı. 2016 yılına ilişkin kurumlar vergisi rekortmenler listesinin ilk sırasında ise isminin açıklanmasını istemeyen bir kurum yer aldı. Kurumlar vergisi rekortmeninin ne kadar vergi ödediği, hangi vergi dairesine bağlı olduğu gibi bilgiler de yer almadı. Kurumlar vergisinde ikinci sırada 1.8 milyar lira ile Ziraat Bankası, üçüncü sırada ise 1.6 milyar lira ile Merkez Bankası yer aldı.

Arsel yine liste başı

Gelir vergisinde ise Semahat Sevim Arsel geçen yıl olduğu gibi rekortmen oldu. İkinci sırada Rahmi Koç, üçüncü sırada Şarık Tara, dördüncü sırada Suna Kıraç geldi. 5, 6, 7 ve 8 ismini açıklamazken, 9. sırada Ömer Koç yer alırken, gelir vergisi rekortmenleri arasında da 53 kişi isminin gizli kalmasını istedi.  

Cem Yılmaz 89.sırada

Geçen yıl rekortmenler listesinde 4.2 milyon liralık vergi ile 70. sırada olan müteahhit Ali Ağaoğlu bu yıl listede görülmedi. Listede yer almayan mükellefler isminin gizli kalmasını da istemiş olabiliyor. Geçen yıl 7.6 milyon liralık gelir vergisi ile 25. sırada yer alan televizyoncu Acun Ilıcalı bu yıl 7.2 milyon lira ile 38. sıraya geriledi. 5.2 milyon lira ile 42. sırada olan komeyden Cem Yılmaz ise bu yıl 4.7 milyon lira ile 89. sırada yerini aldı.

Sıradaki Haber