17 °c

Vize krizine neden olmuştu! İşte olay fotoğraf

FETÖ'den tutuklanan ABD Başkonsolosluk çalışanı Metin Topuz'un Amerikan Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi mensubu olduğu 1996 yılına ait bir fotoğrafı ortaya çıktı.

Güncel Haberi
Vize krizine neden olmuştu! İşte olay fotoğraf
Vize krizine neden olmuştu! İşte olay fotoğraf

FETÖ'cülerle irtibatta olduğu iddiasıyla tutuklanan ve ABD ile yaşanan vize krizini başlatan Başkonsolosluk çalışanı Metin Kopuz'un Amerikan Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi (DEA) mensubu olduğu yıllara ait  fotoğrafı yayınlandı.

DEA YELEĞİ VAR

Cumhuriyet'in haberine göre, polis muhabiri Önder Şuşoğlu ABD ile Türkiye arasında vize krizine neden olan Metin Topuz'un 1996 yılında İstanbul'da katıldığı ve 750 kg uyuşturucunun ele geçirildiği Hurşit Han operasyonunda çekilen fotoğrafını paylaştı. 

O dönem polis muhabiri Emrullah Erdinç'in çektiği fotoğrafta Metin Topuz DEA yeleği ile ele geçirilen uyuşturucuların başında duruyor. Yanında da dönemin narkatik ve İnterpol şube müdürüleri, gazeteciler ve görevli polisler var. 

HURŞİT HAN OPERASYONU

Pakistan'dan Türkiye'ye 750 kilogram bazmorfin getirdikleri iddiasıyla uyuşturucu kaçakçısı Hurşit Han'ın da aralarında bulunduğu 15 kişi uyuşturucu ile birlikte yakalandı.Sanıkların 9'u 6 yıl 8 ay ile 30 yıl 8 ay arasında çeşitli ağır hapis cezalarına çarptırıldı.

Sıradaki Haber