17 °c

Yaza veda için son bir hafta!

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları yurt genelinde artmaya devam edecek. Sonbaharın etkisi ancak 8-10 gün sonra görülmeye başlayacak.

Güncel Haberi
Yaza veda için son bir hafta!
Yaza veda için son bir hafta!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, hava sıcaklığının yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. 8-10 gün sonra ise hava serinleyecek. 

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra Bolu ve Çankırı çevrelerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle batı ve kuzeybatı, kuzeybatı kesimlerde kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. 

YAZ GEÇ GİDECEK

Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet Köse ise bu yıl geç gelen yazın geç gideceğini belirterek, “Yaz 20 Haziran gibi gelmişti. 15-16 yıl öncesinde atalarımız ağustosun 15’i yaz, 15’i kış derdi. Sonbaharın ayak sesleri ağustosun 20’sinden sonra duyulurdu. Ancak son 15 yılda küresel iklim değişikliğinin etkisiyle yaz mevsimi sonbahara kaydı. Bilimsel çalışmalarda da bu kayış, 20 gün civarında görülüyor. Önümüzdeki 8-10 günlük süreçte yurt genelinde yaz havası devam edecek” dedi.

KESTANE KARASI FIRTINASI YOLDA

Köse, eylülün sonunda 4-5 gün sürecek ‘kestane karası fırtınasıyla’ serin havanın geleceğini belirterek, “Bu hava dalgası Balkanlar üzerinden gelir ve genelde 2-3 gün yöresel farklılıklar gösterebilir. Bu fırtınayla sıcaklıklar keskin düşer. Bu seneki modellerde de bunu bekliyoruz. Mesela 22-23 Eylül’den sonra sıcaklıklar keskin düşecek ve sonbahar yağmurları başlayacak. Yaza veda için son 1 hafta diyebiliriz. Ardından sonbaharın ayak seslerini hissedeceğiz” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber