17 °c

Yeni Kabineye hangi isimler gelecek! Sürpriz isimler gündemde!

16 Nisan'da yapılan referandumun ardından AK Parti ve Kabinede yapılan değişiklik gündeme gelmişti. Ankara kulislerini harekete geçiren bir diğer haber ise yeni kabineye gelecek isimler.

Güncel Haberi
Yeni Kabineye hangi isimler gelecek! Sürpriz isimler gündemde!
Yeni Kabineye hangi isimler gelecek! Sürpriz isimler gündemde!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çocuk bakanın 'Genel başkan olacak mısınız' sorusu karşılığında 'neden olmasın' cevabı üzerine kulislerde hareketlenme başlamıştı. AK Parti'de olağanüstü kongre sinyali veren bu sözden sonra kabine değişikliği de gündeme gelmesiyle ve Ankara gündemi biraz daha yoğunluk kazandı. Konuşulan bir diğer gündem ise yeni kabinede kimler olacak sorusu.

Referandumun ardından gözler AK Parti ve hükümette yapılması planlanan değişikliklere çevrildi. Kulislere göre mayıs ayı sonunda AK Parti'nin olağanüstü kongreye gitmesiyle birlikte Ankara'daki üç önemli adım 'kabine, genel başkan ve Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) değişikliği' olacak.

Kabine değişikliğine sürpriz isimler kim olacak?

Kabinede beklenen değişiklikte sürpriz isimlerin yer alacağı konuşuluyor. Ancak değişiklik bakanlarla kalmayacak. Olası bir olağanüstü kongrede sadece genel başkan değil, partinin MKYK'sı da yenilenecek. Bu nedenle kabine değişikliğinin önce yapılacağı, kabine dışı kalan bazı isimlerin de MKYK ve parti yönetiminde yer alacağı belirtiliyor.

 Olağanüstü kongre  MKYK değişimini de içerecek

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın kulislerden aktardığına göre, mayıs sonunda yapılacak olağanüstü kongreyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan genel başkan seçilecek. Olağanüstü kongre sadece genel başkan seçimini değil, aynı zamanda MKYK değişimini de içerecek. Partinin 50 kişilik üst yönetiminde köklü değişikliğe gidilecek.

'Genç kabine ve genç parti yönetimi

Kulislere göre, 'genç kabine ve genç parti yönetimi' planı hayata geçirilecek. Partide uzun zamandan beri bakanlık ve parti yöneticiliği yapan bazı duayen isimlerin dışında, yeni ve sürpriz isimlerin hükümete gireceği iddia ediliyor.

 Yeni kabine kongreden önce

AK Parti kurmaylarına göre, olağanüstü kongreyle ilgili süreç işlerken, kabine değişikliği yapılacak. Kabine değişikliğinin kongreyi beklememesinin en önemli nedeni, görevden alınacak bazı bakanların yeni MKYK'da ve parti yönetiminde değerlendirilmesi olacak. Bu operasyonda, birden fazla sürpriz bekleniyor.


"İbrahim Kalın sürpriz isimlerden"

Kabineye dışarıdan bakan alınma olasılığı yüksek. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın kabineye gireceği konuşuluyor. Kabineye dışarıdan MHP'li bakan alınmasına da parti lideri Devlet Bahçeli ile yapılacak görüşmede karar verilecek.
 
 

Milliyetçi Hareket Partisi, Adalet Ve Kalkınma Partisi, genel başkanı bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan, mhp lideri bahçeli, Bakanlar Kurulu, Tayyip Erdoğan, Devlet Bahçeli, İbrahim Kalın.

Sıradaki Haber