17 °c

YPG'den çarpıcı ABD itirafı!

Terör örgütü YPG'nin başını çektiği DSG yetkilisi, Rakka operasyonu ve ABD'nin verdiği silahlarla ilgili konuştu. DSG'li ismin 'ABD bizi kullanıyor' itirafı dikkat çekti

Güncel Haberi
YPGden çarpıcı ABD itirafı!
YPG'den çarpıcı ABD itirafı!

Rus medyasından Sputnik'e konuşan terör örgütü YPG'nin başını çektiği DSG Dış İlişkiler Sorumlusu Abdulaziz Yunus, ABD'nin gönderdiği tırlar dolusu silah için, “İhtiyacımız neyse onu veriyorlar” derken, Türk medyasında çıkan haberlerin doğru olmadığını savundu:

"DAHA ÇOK SİLAH GELSİN, BAŞKA BÖLGELERE DE GİRELİM"

“ABD ihtiyaçlara göre bize silah veriyor. Koalisyon güçleri dışında bize destek veren yok. Fakat Türkiye medyasının söylediği rakamlar doğru değildir. Kaç TIR'ın geldiğini söylememiz doğru değildir. Biz umut ediyoruz ki daha fazla silahlar gelsin, güçlerimiz daha da genişlesin, başka bölgeler de terörden temizlensin.”

ÇARPICI İTİRAF: ABD BİZİ KULLANIYOR, ÇÜNKÜ İYİ SAVAŞIYORUZ

DEAŞ bahanesi ile Suriye'de bulunan ABD hakkında da Yunus'tan oldukça çarpıcı bir itiraf geldi. Yunus, ABD'nin çıkarı olduğu için kendileriyle hareket ettiğini söyleyerek, ABD'ye çalıştıklarını resmen itiraf etti.

“ABD'nin çıkarı bizimledir. ABD'nin çıkarı olduğu için bizimle hareket ediyor. ABD daha önce ÖSO ile hareket etti ancak sonuç alamadı. Kobani'den bu yana ABD ile ortak hareket ediyoruz ve ikimiz de sonuç alıyoruz. ABD bizim güçlerin iyi savaştığını gördü.”

TERÖR BAHANE, ESAS OLAN ABD ÇIKARLARI

Bu sözler, terör ve DEAŞ bahanesiyle kan gölüne çevrilen Ortadoğu'da ABD'nin kendi çıkarları için bulunduğunun ve bölge insanının nasıl kullanıldığının açık bir beyanı olarak kayıtlara geçti.

"DEAŞ SAVAŞMADAN TAHLİYE EDİLİYOR"

Öte yandan, Yunus'un "iyi savaşıyoruz" şeklindeki sözlerinin aksine, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov bir açıklama yapmış ve "PYD Rakka'ya girerken DEAŞ'lı teröristler güvenli şekilde kentten tahliye ediliyordu" demişti.

Sıradaki Haber