17 °c

YTB'nin "Türkiye Bursları"

ANTALYA (AA) - Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından sağlanan "Türkiye Bursları" kapsamında Akdeniz Üniversitesine gelen Somali uyruklu öğrenciler, ülkelerini Antalya'da tanıttı.Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan açıklamaya göre, Elmalı Meslek Yüksekokulunda gerçekleştirilen söyleşiye, İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü öğrencisi...

Güncel Haberi
YTB'nin Türkiye Bursları
YTB'nin "Türkiye Bursları"

ANTALYA (AA) - Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından sağlanan "Türkiye Bursları" kapsamında Akdeniz Üniversitesine gelen Somali uyruklu öğrenciler, ülkelerini Antalya'da tanıttı.

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan açıklamaya göre, Elmalı Meslek Yüksekokulunda gerçekleştirilen söyleşiye, İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü öğrencisi Sayid Ali Isak ve Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü yüksek lisans öğrencisi Salahaddin Mahmud katıldı.

Isak, dost, kardeş ülke Türkiye'ye gelmelerine olanak sağlayan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığına teşekkür etti. Söz konusu projenin, Türkiye'nin Afrika açılımına katkı sağladığını belirten Isak, şunları vurguladı:

"Bu projenin amacı eğitimli ve nitelikli insan kaynağı kazandırmak. Değişik üniversitelerde yüzlerce Somalili arkadaşımız eğitim görüyor. Akdeniz Üniversitesinde pek çok arkadaşımız, değişik bölümlerde eğitimlerine devam ediyor. Yurt dışı eğitim için Türkiye öncelikli tercihimiz arasında yer alıyor. Burada bulunmaktan, aldığımız eğitimden ve bizlere gösterilen ilgiden çok memnunuz."

Salahaddin Mahmud ise dünya tarımı içerisinde Türkiye'nin önemli bir ülke olduğunu, özellikle de Antalya'nın tarımsal açıdan önemini göz önünde bulundurup Akdeniz Üniversitesini tercih ettiğini aktardı.

Ülkesinin, Türkiye gibi stratejik konumda bulunduğunun altını çizen Mahmud, "Burada daha iyi imkanlarda, daha iyi ziraat eğitimi alacağım. Tezimi en iyi şekilde tamamlamak istiyorum. Gelir gelmez Türkçe hazırlık eğitimi aldık, derslerimizi Türkçe öğreniyoruz ve herhangi bir sıkıntı da çekmiyoruz. Kendi evimizde gibiyiz. Döndüğümde ülkeme daha iyi hizmet edip, Türkiye-Somali kardeşliği için çalışacağım." ifadesini kullandı.

İngilizce okutmanı Ahmet Aker ve Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Halil Demir rehberliğinde gerçekleştirilen etkinliğe, öğrenciler ilgi gösterdi.





Sıradaki Haber