17 °c

Yurtta kış

SİVAS (AA) - Sivas, Nevşehir, Yozgat ile Niğde'de, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları etkili oluyor.Sivas İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Merkez'de 16, Akıncılar'da 32, Doğanşar'da 2, Gölova'da 29, Gürün'de 20, Hafik'te 30, Kangal'da 70, Yıldızeli'nde 10, Zara'da 75 ve Suşehri ilçesinde 12 olmak üzere 296 köye ulaşım...

Güncel Haberi
Yurtta kış
Yurtta kış

SİVAS (AA) - Sivas, Nevşehir, Yozgat ile Niğde'de, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları etkili oluyor.

Sivas İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Merkez'de 16, Akıncılar'da 32, Doğanşar'da 2, Gölova'da 29, Gürün'de 20, Hafik'te 30, Kangal'da 70, Yıldızeli'nde 10, Zara'da 75 ve Suşehri ilçesinde 12 olmak üzere 296 köye ulaşım sağlanamıyor.

Karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu arada, Sivas kent merkezinde gece saatlerinden itibaren kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Belediye ekipleri, kent merkezinde kar temizleme çalışması yapıyor.

- Nevşehir

Kentte iki gündür aralıklarla etkili olan kar yağışı, kenti beyaza bürüdü.

Karayolları 6. Bölge Müdürlüğüne bağlı 67. Şube şefliğince geceden bu yana yürütülen karla mücadele çalışmaları devam ederken, Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri de yol kontrollerini artırdı.

Nevşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanları, kar yağışı nedeniyle yem bulamayan kuşlar için şehrin çeşitli noktalarında oluşturulan alanlara yem bıraktı.

Nevşehir Meteoroloji İl Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, yükseklerde 15 santimetreye ulaşan kar kalınlığı kent merkezinde 8 santimetre olarak ölçüldü.

- Yozgat

Yozgat kent merkezinde dün akşam başlayan kar yağışı, etkisini sürdürüyor. Kar yağışı nedeniyle yüksek kesimler ve kent merkezi beyaza büründü.

İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, yol kontrollerini artırdı.

Yozgat İl Özel İdaresi ve belediye ekiplerinin, yoğun kar yağışı ihtimaline karşı kar kürüme ve tuzlama araçlarını hazırda beklettiği öğrenildi.

- Niğde

Niğde'de de kar yağışı etkisini gösteriyor. İl genelinde birkaç gündür etkili olan soğuk hava, yerini kar yağışına bıraktı. Yağışın ardından kent merkezi beyaza büründü.

Ulukışla, Çiftlik, Çamardı, Altunhisar ve Bor ilçelerinde de kar yağışı etkili oluyor.

Sıradaki Haber