17 °c

Yurtta kış

ŞIRNAK/SİİRT (AA) - Kar yağışı nedeniyle Şırnak-Hakkari, Şırnak-Siirt karayolları ile 23 köy yolu ulaşıma kapandı. Siirt'te de 35 köyle ulaşım sağlanamıyor.Şırnak'ta 3 gündür etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Şırnak-Hakkari karayolu Ortaköy, Şırnak-Siirt karayolu da Breni mevkisinde kapandı. Beytüşşebap ve Uludere ilçelerine bağlı 23 köye de...

Güncel Haberi
Yurtta kış
Yurtta kış

ŞIRNAK/SİİRT (AA) - Kar yağışı nedeniyle Şırnak-Hakkari, Şırnak-Siirt karayolları ile 23 köy yolu ulaşıma kapandı. Siirt'te de 35 köyle ulaşım sağlanamıyor.

Şırnak'ta 3 gündür etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Şırnak-Hakkari karayolu Ortaköy, Şırnak-Siirt karayolu da Breni mevkisinde kapandı. Beytüşşebap ve Uludere ilçelerine bağlı 23 köye de ulaşılamıyor.

Karayolları ve İl Özel İdare ekipleri, söz konusu karayolları ile köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

- Siirt

Siirt'te etkili kar nedeniyle kapanan merkez ile Pervari, Eruh ve Şirvan ilçelerine bağlı 120 köy yolundan 85'i ulaşıma açıldı. Ulaşım sağlanamayan 35 köy yolunda İl Özel İdare ekiplerinin başlattığı çalışmalar devam ediyor.

İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Bülbül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kapanan köy yolların açılması için ekiplerin çalışmalarının aralıksız sürdürdüğünü söyledi.

Öte yandan İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Siirt Belediyesince kentte etkili olan kar ve buzlanma nedeniyle görevlendirilen 100 kişilik ekibin 15 iş makinesiyle kar temizleme ve tuzlama çalışması yürüttüğü bildirildi.



Sıradaki Haber