17 °c

Yurtta kış

SAMSUN (AA) - Samsun ve Sinop'ta kar yağışı etkili oluyor.Samsun'da iki gündür etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. Ulaşımda aksamalara yol açan yağış nedeniyle Samsun-Ordu karayolu, zaman zaman trafiğe kapatıldı. Trafiğe kar lastiği takmadan ve zincirsiz çıkan sürücüler zor anlar yaşadı. Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, Havza, Ladik, Canik...

Güncel Haberi
Yurtta kış
Yurtta kış

SAMSUN (AA) - Samsun ve Sinop'ta kar yağışı etkili oluyor.

Samsun'da iki gündür etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. Ulaşımda aksamalara yol açan yağış nedeniyle Samsun-Ordu karayolu, zaman zaman trafiğe kapatıldı. Trafiğe kar lastiği takmadan ve zincirsiz çıkan sürücüler zor anlar yaşadı.

Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, Havza, Ladik, Canik, Çarşamba, Bafra ve 19 Mayıs ilçelerinde ana yolları ulaşıma açık tutmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Meteoroloji 10. Bölge Müdür Vekili Mehmet İmrenk, AA muhabirine, kentte yüksek kesimlerde kar kalınlığının 45 santimetreye ulaştığını söyledi.

Kar kalınlığının Ladik Kayak Merkezi'nde 42 santimetre ölçüldüğünü aktaran İmrenk, "Bu yıl kar yağışı aralıklarla da olsa geçmiş yıllara göre fazla gerçekleşti. Kar yağışının aralıklarla yarın sabaha kadar devam etmesini bekliyoruz. Özellikle Bafra ve Çarşamba ilçelerinde daha çok etkili olacağını tahmin ediyoruz." dedi.

Hafta sonu yağış beklemediklerini anlatan İmrenk, "Cumartesi, pazar ve pazartesi günleri sıcaklığın mevsim normallerinin üzerine çıkmasını bekliyoruz. Uzun zaman sonra ilk kez aralıklarla kar yağışı gerçekleşiyor." ifadesini kullandı.

- Sinop'ta 192 köy yolu ulaşıma kapandı

Sinop'ta iki gündür etkili olan kar yağışı, 192 köy yolunun ulaşıma kapanmasına neden oldu.

Kentin özellikle yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı sebebiyle Boyabat'ta 46, Durağan'da 41, Ayancık'ta 32, Dikmen'de 28, Gerze'de 26, Gerze'de 8 ve merkez ilçede 11 köy yolu kapandı.

İl Özel İdaresi yetkililerinden alınan bilgiye göre, bazı bölgelerde kar kalınlığı 1 metreyi buldu. Ekipler, yolların açılması için kar temizleme çalışması yürütüyor.

Yetkililer, kapalı olan yolların program çerçevesinde açılmaya başlandığına işaret ederek vatandaşlardan asılsız ihbarlarda bulunmamalarını istedi.

Sıradaki Haber