17 °c

Yüzlerce 'acemi kasap' hastanelik oldu!

Kurban Bayramı'nın ilk gününde kurban kesmeye çalışırken yaralanan 3 bin 704 kişi, hastanelerde yoğunluk oluşturdu.

Güncel Haberi
Yüzlerce acemi kasap hastanelik oldu!
Yüzlerce 'acemi kasap' hastanelik oldu!

Türkiye genelinde, kurban kesmeye çalışırken yaralanan kişiler, 3 bin 704 kişi hastanelere başvurdu.

Bayramın ilk gününde, saat 16.00 itibarıyla yurt genelinde kurbanlıklarını kesmek isterken yaralanan 3 bin 704 kişi, hastanelerin acil servislerinde yoğunluk oluşturdu.

Ankara'da 650 kişi yaralandı

Ankara'da kurban keserken yaralanan yaklaşık 650 kişi hastanelerin acil servislerinde tedavi edildi. Bayramın ilk günü kurban ibadetini yerine getiren vatandaşlardan bazıları, hayvanların darbesi ve kesici aletlerle yaralandı.

Özel araçları veya ambulanslarla hastanelere ulaşan yaralılara acil servislerde müdahale edildi. Bu kişilerin en çok parmak, el, kol ve bacaklarındaki yaralanmalar nedeniyle hastanelere başvurduğu, tedavileri ayakta yapılan yaralıların taburcu edildiği belirtildi. 

El ve ayakta kesi

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden alınan bilgiye göre, kentte kesimhane ve boş alanlarda bayram namazı sonrası kurbanlıklarını keserken vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan 550 kişi, özel araçlar ve sağlık görevlilerince kentteki hastanelere taşındı. Yaralıların büyük bölümü ayaktaki tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Eskişehir'de 115, Yalova'da 22, Kütahya'da 93, Bilecik'te 50, Balıkesir'de 37 ve Çanakkale'de de 10 kişi, el ve ayakta kesi ya da kurbanlıkların darbesiyle yaralanma sonucu hastanelerde kaldırıldı. 

Acemi eleman kurbanı

Kocaeli'de kurban keserken yaralanan 15 kişi, 112 Acil Servis ve özel araçlarla kentteki hastanelere kaldırıldı.

Yaralananlardan Selim Sezgin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suadiye'de 30 yıldır kasaplık yaptığını ifade ederek, bu süreçte parmağını dahi kesmediğini söyledi. 

Kurbanlık keserken elemanın arka cebine koyduğu bıçağın baldırını kestiğini dile getiren Sezgin, baldırına yaklaşık 20 dikiş atıldığını belirtti. Sezgin, "Acemi eleman kurbanı oldum." diyerek vatandaşları arka ceplerine bıçak koymamaları konusunda uyardı.

Parmağı koptu

Sakarya'da kurban kesimi sırasında parmağı kopan 1 kişi Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisindeki ilk tedavisinin ardından Kocaeli'ye sevk edildi.

Sıradaki Haber