17 °c

'Zaman Gazetesi'ni gören polis bizi durduramazdı'

FETÖ itirafçısı eski astsubay, arabasının önüne koyduğu Zaman Gazetesi sayesinde polislerin o dönemde kendisini hiç durdurmadığını anlattı.

Güncel Haberi
Zaman Gazetesini gören polis bizi durduramazdı
'Zaman Gazetesi'ni gören polis bizi durduramazdı'

İtirafçı eski astsubay Ö.B, FETÖ'nün sözde "astsubaylar sorumlusu" başta olmak üzere örgütün Gaziantep, Konya ve Şırnak'taki yapılanması hakkında bilgiler verdi.

Ö.B.'nin ifadeleri içindeki bazı kısımlar oldukça dikkat çekti. İşte ifadedeki hayret uyandıran o satırlar:

Çocukların bilinçaltına giriyorlardı

"Öğrencilere kan testi, hatta IQ testi yapılırdı. Seviyesi yetersiz olan öğrenciler gruptan çıkarılırdı. Her grup 3-4 kişiden oluşurdu. Dini sohbetler yapılırdı, Peygamber Efendimizin hayatı ve sahabeler ile Saidi Nursi anlatıldıktan sonra sıra Fetullah Gülen'e geliyordu. Öğrenci abileri sohbetleri çocuk psikolojisi uzmanı gibi yapıyordu. Burada çocukların farkında olmayacağı şekilde bilinçaltına örgüt düsturları yerleştiriliyordu."

Roberto Carlos ismiyle gazete aboneliği

Örgütte kod isimlerin çok yaygın kullanıldığını, hatta "Roberto Carlos" isminde bile gazete aboneliği olduğunu anlatan Ö.B, "Bölge imamı 'Trafik polisleri beni hiç durdurmuyorlar çünkü camın önünde sürekli Zaman gazetesibulunduruyorum. Gazeteyi gören polisler beni hiç durdurmuyorlar. Emniyet mensuplarının yüzde 80'ine yakını bizden' diyordu." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber