17 °c

Zekai Aksakallı o iddialar hakkında ilk kez konuştu!

YAŞ sonrası Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan 2. Kolordu Komutanlığı'na atanmasından beri gündemden düşmeyen Korgeneral Zekai Aksakallı istifa iddialarına yanıt verdi. Aksakallı, "Bırakın istifayı, en küçük bir kırgınlığım yok" dedi.

Güncel Haberi
Zekai Aksakallı o iddialar hakkında ilk kez konuştu!
Zekai Aksakallı o iddialar hakkında ilk kez konuştu!

Darbe girişimi sırasında Astsubay Ömer Halisdemir'e cuntacı Tuğgeneral Semih Terzi'yi vur emri veren Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, 2. Kolordu Komutanı olarak atanmasının ardından çıkan istifa söylentilerine karşı sessizliğini bozdu.   

Askerin görevini beğenmemesi söz konusu olamaz

Aksakallı, “Görev yerinin değişmesiyle kırgınlık, küslük diye bir şey olmaz. Askerin görev yerini beğenmesi, beğenmemesi diye de bir durum söz konusu olamaz” ifadelerini kullandı.

Bırakın istifayı kırgınlığım bile yok

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk'e konuşan Aksakallı şunları söyledi:

“Görev yerinin değişmesiyle kırgınlık, küslük diye bir şey olmaz. Askerin görev yerini beğenmesi, beğenmemesi diye de bir durum söz konusu olamaz. Nerede görev verilirse oraya gider, onurunla, şerefinle görevini yaparsın. Teğmen olarak göreve başladığımız günden beri bunun böyle olduğunu her asker bilir. Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda da onurla, şerefle görevimi yaptığıma inanıyorum. Bundan sonraki görevimi de aynı şekilde yapmayı Allah nasip etsin. Bırakın istifayı, en küçük bir kırgınlığım yok.”

Sıradaki Haber