17 °c

Zırhlı Birliklerde yemin töreni

ANKARA (AA) - Etimesgut Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığında vatani görevini yapan 365. dönem 131 asteğmen adayı törenle yemin etti.Ankara Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı Gökdeniz Salonu'nda düzenlenen ant içme törenine, Eğitim ve Doktrin Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu, Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanı...

Güncel Haberi
Zırhlı Birliklerde yemin töreni
Zırhlı Birliklerde yemin töreni

ANKARA (AA) - Etimesgut Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığında vatani görevini yapan 365. dönem 131 asteğmen adayı törenle yemin etti.

Ankara Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı Gökdeniz Salonu'nda düzenlenen ant içme törenine, Eğitim ve Doktrin Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu, Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanı Tuğgeneral Bülent Tuğrul ve temel askerlik eğitimini tamamlayan asteğmenlerin aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından temel eğitimlerini tamamlayan 365. dönem 131 asteğmen adayı, Türk bayrağı ve silah üzerine el koyarak askerlik yemini ettiler.

Korgeneral Bekiroğlu, töreninin ardından spor, atış ve eğitim alanında başarılı askerlere ödüllerini verdi.

Törene katılan ailelerden, aynı askeri birlikte daha önce vatani görevini yapan babalara da katılım belgesi takdim edildi.

Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanı Tuğgeneral Bülent Tuğrul, konuşmasında yeni yemin eden askerlere başarı diledikten sonra şunları söyledi:

"Silahlı kuvvetlerimizin saflarına katılan kahraman Mehmetçiklerim, bu yeminle sizler milletinize sadakatle hizmet edeceğinize, emirlere ve amirlere mutlak itaat edeceğinize ulusumuzun güvenine layık olacağınıza ve Atatürkçü düşünce sistemine gönülden bağlı kalacağınıza yemin ettiniz. Bu beyanın teminatı şeref ve namustur. Şeref ve namus, Türk ulusu için hava kadar, su kadar toprak kadar kutsaldır, elzemdir. Komutanınız olarak sizlerin ettiğiniz yemine bağlı kalacağınıza vazifeyi namus bilerek çalışacağınıza parolanızın vatan, bayrak ve şeref olacağına dürüstlük ve karakterden asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum.

Asla unutmayınız ki dünyanın en güçlü Silahlı Kuvvetlerinden birisi aynı zamanda Türk ulusunun ayrılmaz bir parçası ve daima ulusun hizmetinde olan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, gücünü Atatürkçü düşünce sisteminden mutlak itaate dayalı disiplin anlayışından sarsılmaz birlik ve beraberlik ruhundan ve daha önemlisi bağrından çıktığı yüce Türk milletinin ona olan güveninden ve sevgisinden almaktadır."

Zırhlı Birlikler Marşı'nın okunmasının ardından tören sona erdi.

Temel askerlik eğitimlerini tamamlayan asteğmenler, ailelerine sarılarak hasret giderdi ve duygusal anlar yaşadı.

Sıradaki Haber