17 °c

"1. Kristal Kamera Kısa Film Yarışması"

İSTANBUL (AA) - Marmara Forum AVM tarafından düzenlenen, üniversiteler arası "1. Kristal Kamera Kısa Film Yarışması"nın galası yapıldı.Marmara Forum'da yapılan gala gecesinde basın mensuplarına açıklama yapan, jüri üyelerinden oyuncu Cihan Ünal, yarışmaya katılımın beklenenin üzerinde olduğunu söyledi.Ünal, projenin çok güzel bir amaç için hazırlandığına dikkati çekerek...

Kültür-Sanat Haberi
1. Kristal Kamera Kısa Film Yarışması
"1. Kristal Kamera Kısa Film Yarışması"

İSTANBUL (AA) - Marmara Forum AVM tarafından düzenlenen, üniversiteler arası "1. Kristal Kamera Kısa Film Yarışması"nın galası yapıldı.

Marmara Forum'da yapılan gala gecesinde basın mensuplarına açıklama yapan, jüri üyelerinden oyuncu Cihan Ünal, yarışmaya katılımın beklenenin üzerinde olduğunu söyledi.

Ünal, projenin çok güzel bir amaç için hazırlandığına dikkati çekerek, "Katılım sağlayanların içerisinde çok başarılı ve çalışkan olanlar var. Hem yönetmenlik hem oyunculuk anlamında ileriye dönük olarak umut verici bir durum. Sinemada ışık çok önemlidir ve bu arkadaşlar arasında ışığı kullanmayı çok iyi bilenler var. Yolları açık olsun." ifadelerini kullandı.

Jüride yer alan isimlerden Nebahat Çehre de genç yönetmenlere gözlemci olmalarını tavsiye ederek, "Zaman zaman çok küçümsedikleri Yeşilçam'ı mutlaka takip etsinler. O dönemin yönetmenlerinin o şartlarda ne kadar özveriyle çalıştıklarını ve başarılı olduklarını görsünler." diye konuştu.

- 67 üniversiteden 175 başvuru

Projenin hayata geçmesini sağlayan Selçuk Kaya ise yarışmanın gelenekselleşmesini umut ettiklerini dile getirdi.

Kaya, 67 üniversiteden 175 başvuru aldıklarını vurgulayarak, 5 yönetmen adayını sinemayla buluşturmak istediklerini anlattı.

Gala gecesine ayrıca oyuncular Irmak Ünal, Rüzgar Erkoçlar, Merve Büyüksaraç, Sertaç Akkaya ve Canan Hoşgör'le finalist filmlerin ekipleri katıldı.

Gecede, yarışmada finale kalan "Kristal", "Sükut Suikast", "Mesai", "Choose" ve "Pamuk" isimli kısa filmlerin gösterimi yapıldı.

Yönetmenliğini Gizem Dağlı'nın üstlendiği "Pamuk" filmi, jüri tarafından birinciliğe layık görüldü. Yönetmen Dağlı'ya birincilik ödülünü, Marmara Forum Müdürü Hakan Altın takdim etti.

Sıradaki Haber