17 °c

15. İstanbul Bienali'nin başlığı "İyi Bir Komşu" olarak belirlendi

İSTANBUL (AA) - İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Koç Holding sponsorluğunda düzenlenen 15. İstanbul Bienali'nin başlığı "İyi Bir Komşu" olarak belirlendi.Salon İKSV'de gerçekleştirilen basın toplantısında, küratörler Michael Elmgreen ve Ingar Dragset, 15. İstanbul Bienali'nin başlığını "İyi Bir Komşu" olarak belirlediklerini açıkladı.Toplantı, yaşları 8’den 84’e...

Kültür-Sanat Haberi
15. İstanbul Bienali'nin başlığı İyi Bir Komşu olarak belirlendi
15. İstanbul Bienali'nin başlığı "İyi Bir Komşu" olarak belirlendi

İSTANBUL (AA) - İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Koç Holding sponsorluğunda düzenlenen 15. İstanbul Bienali'nin başlığı "İyi Bir Komşu" olarak belirlendi.

Salon İKSV'de gerçekleştirilen basın toplantısında, küratörler Michael Elmgreen ve Ingar Dragset, 15. İstanbul Bienali'nin başlığını "İyi Bir Komşu" olarak belirlediklerini açıkladı.

Toplantı, yaşları 8’den 84’e uzanan 40 kişinin "İyi Bir Komşu" hakkında farklı sorular sorduğu bir performansla başladı.

Michael Elmgreen, yaptığı açıklamada, "Bizlere bu davet yapıldığında çok şaşırdık çünkü bizler profesyonel anlamda küratör değil, sanatçıyız. Fakat İstanbul'u yeterince biliyorduk ve buradaki sanatı da biliyorduk. Böylece kabul ettik." dedi.

"İyi Bir Komşu" başlığının hayattaki küçük fakat gerçek detaylara bakmayı sağlayacağına inandıklarını aktaran Elmgreen, "Mesela evimiz. Evimiz gerçek kişiliklerimizi, özelliklerimiz, garip hobilerimizi yaşadığımız yer. Komşuluk ise bir nevi, birlikte nasıl mutlu yaşayacağımızı gösteren bir örnek. Bienale 50 - 60 kadar sanatçıyı davet etmeye karar verdik. Yakın bir bağ kuramayacağımız kadar fazla sanatçı çağırmak istemedik." ifadelerini kullandı.

Küratör Ingar Dragset ise "İyi Bir Komşu" kavramının ev kavramını farklı açılardan ele alacağını, evin aynı zamanda bir aidiyet, bir kök salmışlık duygusunu ortaya çıkardığını, özel alanlarla ilişkilenen farklı yaşam tarzlarını ve içinde yaşayanlar olarak bizlerin evdeki alanları en iyi şekilde kullanma ve kişiselleştirme biçimlerini araştıracağını belirtti.

15. İstanbul Bienali, 16 Eylül - 12 Kasım 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Sıradaki Haber