17 °c

15 Temmuz Anaokuluna ziyaret

BATMAN (AA) - Batman Valisi Ahmet Deniz, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan operasyonlar kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilen ve adı "15 Temmuz Anaokulu" olarak değiştirilen ana okulunu ziyaret etti. Beraberinde Vali Yardımcısı Serap Özmen Çetin'le okulu ziyaret eden Vali Deniz, Okul Müdürü Esra Özdemir'den bilgi...

Kültür-Sanat Haberi
15 Temmuz Anaokuluna ziyaret
15 Temmuz Anaokuluna ziyaret

BATMAN (AA) - Batman Valisi Ahmet Deniz, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan operasyonlar kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilen ve adı "15 Temmuz Anaokulu" olarak değiştirilen ana okulunu ziyaret etti.

Beraberinde Vali Yardımcısı Serap Özmen Çetin'le okulu ziyaret eden Vali Deniz, Okul Müdürü Esra Özdemir'den bilgi aldı.

Anaokulunun eğitim öğretimdeki önemine dikkat çeken Deniz, kentte eğitim düzeyini yükseltmek için okul öncesi eğitime ağırlık verdiklerini, ailelerin teşvik edilmesi adına okul öncesi öğrencilerin giderlerinin de karşılandığının altını çizdi.

Çocukların ülkenin geleceğinin teminatı olduğunu belirten Deniz, değiştirilen eğitim kurumunda toplumun her kesiminden 220 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.

Buradan yetişecek olan öğrencilerin ülkenin geleceğine yön vereceklerine dikkat çeken Deniz, şöyle devam etti:

"Batman'da okul öncesi okullaşma oranı Türkiye ortalamasının altında. Okullaşma oranının Türkiye ortalamasının üzerine çıkarılması için tüm yerleşim birimlerimizde okul çağında olan her çocuğun okula kaydedilmesi konusunda çalışmalarımız sürüyor. Eğitimde bir hamle yaparak, çocuklarımızı en iyi yerde görmek istiyoruz. Anaokulundan itibaren çocuklarımıza güzel bir eğitim verebilirsek, bu çocuklarımız devletin en yüksek makamlarında niye olmasınlar. Eğitim olmadan başarılı olmak mümkün değil."


Sıradaki Haber