17 °c

2. Orhan Kemal Edebiyat Festivali'ne doğru

ADANA (AA) - 2. Orhan Kemal Edebiyat Festivali, 17-18 Şubat'ta Adana'da yapılacak.Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, makamında düzenlediği basın toplantısında, Karacaoğlan, Yaşar Kemal, Orhan Kemal ve Muzaffer İzgü gibi büyük ustaların yaşadığı, şiir, deyiş, öykü ve romanlarına konu ettiği Çukurova'ya yakışan bir festival yapacaklarını belirtti.Türk edebiyatının en...

Kültür-Sanat Haberi
2. Orhan Kemal Edebiyat Festivali'ne doğru
2. Orhan Kemal Edebiyat Festivali'ne doğru

ADANA (AA) - 2. Orhan Kemal Edebiyat Festivali, 17-18 Şubat'ta Adana'da yapılacak.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, makamında düzenlediği basın toplantısında, Karacaoğlan, Yaşar Kemal, Orhan Kemal ve Muzaffer İzgü gibi büyük ustaların yaşadığı, şiir, deyiş, öykü ve romanlarına konu ettiği Çukurova'ya yakışan bir festival yapacaklarını belirtti.

Türk edebiyatının en üretken yazarlarından Orhan Kemal adına Çukurova Belediyesi tarafından bu yıl 2'ncisi gerçekleştirilecek festivale edebiyat camiasından büyük katılım beklediklerini ifade eden Çetin, festivale başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin birçok yöresinden 70 yazar, şair, çizer, sinemacı ve ressamın katılacağını bildirdi.

Adanalı ünlü yazar Muzaffer İzgü'nün festivalin onur konuğu olacağını, etkinliği izlemeye gelen çocuklara bir kitabını imzalayarak armağan edeceğini anlatan Soner Çetin, şunları söyledi:

"Bir yıldır hazırlığını yaptığımız 2. Orhan Kemal Edebiyat Festivali'ni çocuklar, gençler ve yetişkinler olarak birlikte hazırladık. Bu yıl 5 kitapevi ile Adana, Antakya, Mersin, Tarsus ve Mut'tan 7 kültür sanat dergisi için stantlar açıyoruz. Çok keyif alınacağını umduğumuz bir sunum hazırladık. Ayrıca tatlı sürprizlerimiz de olacak. Adana 17-18 Şubat'ta edebiyat ve sanatla yatıp, sanat ve edebiyatla uyanacağı 2 gün yaşayacak."

Çetin, festivaldeki etkinliklerin ücretsiz olacağını da sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber