17 °c

"3. Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması"

İSTANBUL (AA) - Siyer Vakfı tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması"nın danışma kurulu ve jüri heyeti belirlendi.Bu yıl "Kamil İman Kamil İnsan" temasıyla yola çıkan yarışmanın detayları, Eyüp Sultanzade'de gerçekleştirilen tanıtım toplantısında anlatıldı.Toplantıda konuşan Siyer Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya...

Kültür-Sanat Haberi
3. Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması
"3. Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması"

İSTANBUL (AA) - Siyer Vakfı tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması"nın danışma kurulu ve jüri heyeti belirlendi.

Bu yıl "Kamil İman Kamil İnsan" temasıyla yola çıkan yarışmanın detayları, Eyüp Sultanzade'de gerçekleştirilen tanıtım toplantısında anlatıldı.

Toplantıda konuşan Siyer Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, yarışmanın bu yıl uluslararası boyuta taşındığını söyledi.

Kaya, projenin hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak, "Resulullah Efendimiz (sav) isminin anılmadığı, girmediği bir ev, bir sektör, dünyanın hiçbir bucağı kalmasın." dedi.

Siyer Vakfı'nın kuruluş amacının Hazreti Muhammed'in daha iyi tanınması ve anlaşılması olduğunu vurgulayan Kaya, "O'nun mesajlarının 21. asra taşınması gayesi ile kurulan vakfımız, bu gayesine matuf bir şekilde birçok projeyi hayata geçirdi. 'Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması' da bu projelerden biriydi. Bu proje, biz Müslümanların ihmal ettiği, çok da ilgilenmediği sinema alanında, Efendimiz'i nasıl tanıtabiliriz düşüncesi ile başlattığımız bir proje." diye konuştu.

Yarışmanın danışma kurulu başkanı sinema yazarı İhsan Kabil de AA muhabirine yaptığı açıklamada, kısa filmlerin Hazreti Muhammed'in örnek hayatından önemli enstantaneleri aktaracağını ve O'nun hadislerinden, hayat tarzından ve hayatı algılayışından hareketle oluşturulacağını dile getirdi.

- "İslamofobiye karşı olumlu bir çıkış"

Kabil, dünyadaki karışıklıklara dikkati çekerek, yarışmanın önemini şöyle dile getirdi:

"Bu proje, düşük profilli savaş durumunun yaşandığı bir ortamda, Peygamber Efendimiz'in, yarışmanın adında olduğu gibi bütün alemlere rahmet müjdesini hatırlatacak önemli bir girişim. Öte yandan, İslamofobiye karşı da yarışmanın olumlu bir çıkış olduğunu düşünüyorum. Fakat bizim yolumuz barış ve kültür yoluyla ancak hükümferma olacak şekilde hayata geçiriliyor. O bakımdan sinema gibi, bugün bütün kitleleri içine alan, kucaklayan bir sanatın kısa film ayağında bu çalışmaların yapılması, gençlerin algıladıklarının yeniden temsili ile seyirci toplumuna sunulması anlamına gelecek."

Yarışmanın jüri heyetinde bulunan yönetmen ve yapımcı Nazif Tunç ise toplumda Ebu Cehil'lerin hala yaşatıldığı değerlendirmesinde bulunarak, "Müslümanlar ne yazık ki kadim, intikamcı ve kinci saldırılar altında yaşamak zorunda. Böyle bir zamanda Peygamber Efendimiz'in barışçı, esenlikli yolunun ve ahlakının bütün dünyaya duyurulmasını sağlayacak böyle yarışmalar çok önemli. Ne yazık ki biz Rasulullah'ı anlatmayı unuttuk." ifadelerini kullandı.

- "Rasulullah'a olan düşkünlüğümüzü ifade etmek, zamanımızın en iyi uğraşı"

Tunç, Hazreti Muhammed'in öğrenilmesi gerektiğine vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"Rasulullah'ın 40 hadisini, kendinden sonra gelenlere bırakmayı, dünya hayatının amacı sayan bir neslin evladıyız. Rasulullah'a olan düşkünlüğümüzü kısa filmle veya küçük bir şiirle ifade etmek, yüreğimizin böyle çarpıyor olmasını göstermek bizim zamanımızın en iyi uğraşı olur."

Sinema sektöründe Hazreti Peygamber'in örnek ve sade hayatının anlaşılabilmesi konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan "3. Alemlere Rahmet Kısa Film Yarışması"nın başvuruları 31 Aralık'a kadar devam edecek.

- Ödül töreni 19 Şubat'ta

Kurmaca ve animasyon türündeki filmlerin de kabul edileceği yarışmanın danışma ve ön seçici kurulunda İhsan Kabil'in yanı sıra Abdülhamit Güler, Bedir Acar, Bünyamin Yılmaz, Tarık Tufan, Yalçın Parmaksız yer alıyor.

Jüri başkanlığını Hocakulu Narliyev'in üstlendiği yarışmanın jüri heyeti ise Nazif Tunç'un yanı sıra Elif Eda Karagöz, Firdevs Aizizi, Gülcan Tezcan, Hasan Kaçan, İsmail Güneş, Mustafa Demirci, Nasır Khemir ve Nihad Kresevljakovic'den oluşuyor.

Toplamda 65 bin lira ödül verilecek yarışmanın birincisi 25 bin, ikincisi 15 bin, üçüncüsü ise 10 bin lira ile ödüllendirilecek.

Yarışmada, "Sponsorluk Ödülü" 5 bin, "Mansiyon Ödülü" 4 bin, "Siyer Vakfı Özel Ödülü" ve "Jüri Özel Ödülü" ise 3'er bin lira olarak takdim edilecek.

Yarışma, 19 Şubat 2017'de düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek.

Sıradaki Haber