17 °c

"Bana sarılır, 'babacığım' derdi, öperdi"

ADANA (AA) - Adana'nın Aladağ ilçesindeki özel öğrenci yurdunda çıkan yangında yaşamını yitiren 13 yaşındaki Nurgül Pertlek'in babası Mehmet Pertlek, büyük üzüntü yaşıyor.Yangında hayatını kaybeden 12 kişi arasındaki 6. sınıf öğrencisinin babası Pertlek, merkez Sarıçam ilçesine bağlı Gültepe Mahallesi'nde kurulan çadırda taziyeleri kabul etti.Pertlek, AA muhabirine yaptığı...

Kültür-Sanat Haberi
Bana sarılır, 'babacığım' derdi, öperdi
"Bana sarılır, 'babacığım' derdi, öperdi"

ADANA (AA) - Adana'nın Aladağ ilçesindeki özel öğrenci yurdunda çıkan yangında yaşamını yitiren 13 yaşındaki Nurgül Pertlek'in babası Mehmet Pertlek, büyük üzüntü yaşıyor.

Yangında hayatını kaybeden 12 kişi arasındaki 6. sınıf öğrencisinin babası Pertlek, merkez Sarıçam ilçesine bağlı Gültepe Mahallesi'nde kurulan çadırda taziyeleri kabul etti.

Pertlek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işsiz olduğu için maddi sıkıntılar yaşadığını, kızını, eğitimine devam etmesi için evlerinden 35 kilometre uzaklıktaki yurda verdiğini söyledi.

Olayı duyunca büyük üzüntü yaşadıklarını anlatan Pertlek, "İyi ve güzel bir çocuktu. Bana sarılır, 'babacığım' derdi, öperdi. Hafta sonları yurttan alıp, eve götürüyordum. Pazartesi de tekrar okuluna teslim ederdim. Olay gecesi bizi arayıp, bilgi verdiler. Biz de hemen araçla olay yerine gittik ama kimse yoktu. Sağlık ocağında olduğunu söylediler. Oraya gittiğimizde de yoktu. En sonda kaymakamlık tarafından cenazesinin adli tıpta olduğu söylendi. Daha sonra orada kan örneği verdik." ifadesini kullandı.

Pertlek, 5 çocuğunun en küçüğünü kaybettiğini belirterek, "Kızım okumak istiyordu. Bir baba olarak okumasını istiyordum. Hayatta olsa okutabildiğim yere kadar okuturdum." diye konuştu.

Aladağ'da dün akşam saatlerinde özel öğrenci yurdundan çıkan yangında 12 kişi ölmüş, 24 kişi yaralanmıştı.

Sıradaki Haber