17 °c

BBDSO'dan "Neapolitan Senfonisi"

BURSA (AA) - Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), Johannes Brahms'ın keman konçertosu ile Alexander Goldstein'in "Neapolitan Senfonisi"nden oluşan konser verdi.Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki konseri, Samsun Devlet Opera ve Balesi Şefi Mikhail Kirchhoff yönetti.Konserde, Kazakistan'da halkın sanatçısı kabul edilen, hem ulusal hem de uluslararası büyük...

Kültür-Sanat Haberi
BBDSO'dan Neapolitan Senfonisi
BBDSO'dan "Neapolitan Senfonisi"

BURSA (AA) - Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), Johannes Brahms'ın keman konçertosu ile Alexander Goldstein'in "Neapolitan Senfonisi"nden oluşan konser verdi.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki konseri, Samsun Devlet Opera ve Balesi Şefi Mikhail Kirchhoff yönetti.

Konserde, Kazakistan'da halkın sanatçısı kabul edilen, hem ulusal hem de uluslararası büyük bir üne sahip olan, "Academy of Soloists" Devlet Oda Orkestrasının kurucusu, Moskova, Almatı, Astana ve Bişkek konservatuvarları profesörü keman sanatçısı Aiman Mussakhajayeva solist olarak yer aldı.

"Allegro Non Troppo", "Adagio" ve "Allegro Giocoso, Ma Non Troppo Vivace" gibi ünlü eserleri seslendiren sanatçılar, konserin sonunda katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı.

Sıradaki Haber