17 °c

Bursa'da "2. Dilhane Etkinliği"

BURSA (AA) - Uludağ Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ULUTÖMER) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ve eğitim almak için farklı ülkelerden gelen öğrencilerin hazırladığı "Dilhane" etkinliği yapıldı.Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlik, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Daha sonra yabancı uyruklu üniversite öğrencileri, Türkçe...

Kültür-Sanat Haberi
Bursa'da 2. Dilhane Etkinliği
Bursa'da "2. Dilhane Etkinliği"

BURSA (AA) - Uludağ Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ULUTÖMER) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ve eğitim almak için farklı ülkelerden gelen öğrencilerin hazırladığı "Dilhane" etkinliği yapıldı.

Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlik, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Daha sonra yabancı uyruklu üniversite öğrencileri, Türkçe ilahiler söyledi, ülkelerini Türkçe konuşarak tanıttı.

UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, etkinlikte yaptığı konuşmada, yabancı öğrencileri Türkiye'de, ay yıldızlı bayrak altında misafir etmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Anadolu topraklarının din, dil, ırk, mezhep ayrımı gözetmeden her zaman mazlumlara kucak açtığını vurgulayan Yüce, "Bu memleket, her zaman zalime karşı durmuş, zulme uğrayanlardan da yardımını esirgememiştir. Değişik coğrafyalardan gelen öğrencileri ülkelerinin elçileri olarak görüyoruz. Kültürünüze, inancınıza değer veriyoruz." diye konuştu.

Yüce, daha çok konuk öğrenci ağırlamak istediklerini ifade ederek "Biz kendi coğrafyamızın değerlerini biliyoruz ve bu değerleri sizler vasıtasıyla coğrafyalarınıza da göstermek istiyoruz. Şuan mevcut konuk öğrenci sayımız, 3 bin civarında. Biz bu sayıyı 5 bine çıkaracağız." dedi.

ULUTÖMER Müdürü Prof. Dr. Salih Pay da merkezde bu yıl 316 öğrencinin Türkçe öğrendiğini belirtti.

Etkinliği hazırlayan tüm öğrencilere teşekkür eden Pay, "Bir taraftan dil öğretirken, bir taraftan da kendi kültürlerimizi tanıtmak ve misafir öğrencilerimizin kültürlerini tanımaya gayret ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber