17 °c

Dario Moreno'nun adı sanat merkezinde yaşatılacak

İZMİR (AA) - İzmirli ünlü ses ve sinema sanatçısı Dario Moreno'nun adı, İzmir’de kurulan sanat merkezinde yaşatılacak. İzmirli Musevi bir aileden gelen, müzik ve oyunculuk yeteneğiyle hızla ünlü olan, 1950'li yılların sonunda ünü Fransa'da çekilen sinema filmleriyle doruk noktasına ulaşan Moreno, ölümünün 48'inci yıl dönümünde İzmir'de açılan sanat merkeziyle...

Kültür-Sanat Haberi
Dario Moreno'nun adı sanat merkezinde yaşatılacak
Dario Moreno'nun adı sanat merkezinde yaşatılacak

İZMİR (AA) - İzmirli ünlü ses ve sinema sanatçısı Dario Moreno'nun adı, İzmir’de kurulan sanat merkezinde yaşatılacak.

İzmirli Musevi bir aileden gelen, müzik ve oyunculuk yeteneğiyle hızla ünlü olan, 1950'li yılların sonunda ünü Fransa'da çekilen sinema filmleriyle doruk noktasına ulaşan Moreno, ölümünün 48'inci yıl dönümünde İzmir'de açılan sanat merkeziyle anıldı.

Konak Belediyesi, İzmir’i Sevenler Platformu ve İzmir Musevi Cemaatinin Dario Moreno Sokağı'nda düzenlediği anma ve açılış töreninde konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, sanat merkezinin çocukları ve gençleri sanatla buluşturan bir mekan olacağını belirtti.

Pekdaş, "Amacımız çocuklarımızın ve gençlerimizin burada müzikle, dansla, tiyatroyla tanışması ve bu sanat dallarına ilk adımı burada atmasını sağlamaktır" dedi.

Sanatla buluşmuş nesiller yaratmak kararlılığında olduklarını dile getiren Pekdaş, sanat merkezinden yeni Dario Morenoların çıkmasını umut ettiklerini dile getirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu da kentin sanat altyapısını güçlendirmek için yaptıkları çalışmaları aktardı.

Törende tenor Lorenzo Mok, Dario Moreno’nun şarkılarını seslendirdi.

Sıradaki Haber