17 °c

Denizli'nin ikinci beyazı iddialı

DENİZLİ (AA) - Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Pamukkale Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Turan Köseoğlu, Denizli Kayak Merkezi'nin Türkiye'nin ilk üç kayak merkezinden biri olabileceğini söyledi.TÜRSAB Pamukkale Bölgesel Yürütme Kurulu, kentte faaliyet gösteren acente temsilcileri ile Tavas ilçesinde bulunan Denizli Kayak Merkezi'ne gezi düzenledi. Şehirde...

Kültür-Sanat Haberi
Denizli'nin ikinci beyazı iddialı
Denizli'nin ikinci beyazı iddialı

DENİZLİ (AA) - Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Pamukkale Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Turan Köseoğlu, Denizli Kayak Merkezi'nin Türkiye'nin ilk üç kayak merkezinden biri olabileceğini söyledi.

TÜRSAB Pamukkale Bölgesel Yürütme Kurulu, kentte faaliyet gösteren acente temsilcileri ile Tavas ilçesinde bulunan Denizli Kayak Merkezi'ne gezi düzenledi.

Şehirde faaliyet gösteren 46 turizm acentesi temsilcisinin katıldığı programda, turizmciler, Büyükşehir Belediyesinin sosyal tesislerini inceledi, kar kalınlığı 132 santimetre olan kayak pistinde telesiyeje binerek zirveye çıktı.

TÜRSAB Pamukkale Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Köseoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Denizli'deki turizm acentesi sahip ve yöneticilerine yönelik düzenledikleri etkinlikte Denizli'nin turizm değerlerini tanıtmayı amaçladıklarını belirtti.

Denizli'nin turizm değerleri bakımından birçok hazineye sahip olduğunun altın çizen Köseoğlu, şunları söyledi:

"Termal turizm, sağlık turizmi, tabiat doğa turizmi ve bunun yanında kış turizmi olarak Denizli Kayak Merkezi'ne dikkat çekmek istedik. Denizli Kayak Merkezi geleceğin kayak merkezleri arasında büyük bir potansiyele sahip. Pamukkale'den sonra şehrin ikinci beyazı olan Denizli Kayak Merkezi, Türkiye'nin ilk üç Kayak merkezinden biri olabilir. Turizm acenteleri olarak Denizli'nin turizmden gereken payı almadığını düşünüyorum. Bununla ilgili çalışmalarımız var. Sayın valimizin ve belediye başkanımızın katkılarıyla turizmin gelişmesi için çaba sarf ediliyor. Bu konuda biz gerekli ulusal ve uluslararası fuarlarda tanıtımla ilgili çalışmalara devam ediyoruz."

-"Denizli'nin tekstille beraber turizmde de söz sahibi olacağına inanıyoruz"

Denizli Kayak Merkezi'nin Aydın, Antalya, Muğla, İzmir ve Uşak gibi komşu illerden ya da konaklamalı gelecek turlarla daha hareketli bir hale geleceğini düşündüklerini dile getiren Köseoğlu, "Biz turizmin geleceğine ve Denizli'nin turizmde hak ettiği yeri alacağına gönülden inanıyoruz. Denizli dışından turizmcileri getirip bu değerimizi yerinde göstermemiz gerekiyor. Biz tekstille beraber turizmde de Denizli'nin söz sahibi olup, Türkiye'de hak ettiği yeri alacağına inanıyoruz." dedi.

- "Kar kalitesi çok iyi"

TÜRSAB Pamukkale Bölgesel Yürütme Kurulu Genel Sekreteri Oğuz Güler de turizmciler olarak burayı tanıtmak, turizm değerlerini çevrelerine anlatmak için geldiklerini ifade ederek, "Acentelerimiz de çok memnun. Kayakçı arkadaşlarımız da çok memnun, buranın kar kalitesinin çok iyi olduğunu, Türkiye'de ilk ikiye girebileceğini söylediler. Bir tarafımız Pamukkale, bir tarafımız kayak merkezi eğer turistleri buraya çekebilirsek, tanıtımını iyi yapabilirsek, gerek fuarlarda ve acenteler olarak bizler bunu başarabilirsek, hem Pamukkale'nin hem buranın daha fazla hareketlenmesini sağlayabiliriz diye düşünüyorum. Biz de acenteler olarak tüm desteği vereceğiz." diye konuştu.

Sıradaki Haber