17 °c

Edirneli esnaftan sevgililere "14 Şubat" ikramları

EDİRNE (AA) - Edirne'de bir şekerlemeci, 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla "aşk hamuru" adını verdiği karışımdan sevgililer için yaptığı özel badem ezmelerini ücretsiz dağıttı.Edirneli şekerlemeci Arif Meriç, 14 Şubat Sevgililer Günü için geleneksel hale getirdiği "aşk hamurundan badem ezmesi" üretimini bu yıl da sürdürdü. Şeker, limon tuzu ve öğütülmüş badem karışımından...

Kültür-Sanat Haberi
Edirneli esnaftan sevgililere 14 Şubat ikramları
Edirneli esnaftan sevgililere "14 Şubat" ikramları

EDİRNE (AA) - Edirne'de bir şekerlemeci, 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla "aşk hamuru" adını verdiği karışımdan sevgililer için yaptığı özel badem ezmelerini ücretsiz dağıttı.

Edirneli şekerlemeci Arif Meriç, 14 Şubat Sevgililer Günü için geleneksel hale getirdiği "aşk hamurundan badem ezmesi" üretimini bu yıl da sürdürdü. Şeker, limon tuzu ve öğütülmüş badem karışımından elde edilen yumuşak hamur kıvamından gül ve kalp figürleri yapan Meriç, sevgi temalı badem ezmelerini çiftlere şehrin simgesi Selimiye Camisi önündeki Mimar Sinan heykeli yanında ücretsiz ikram etti.

Meriç'in ikramını yiyenlerden Yunus ve Hatice Macit çifti "aşk hamurunu" geçen sene tattıklarını ve yıl içinde evlendiklerini söyledi.

- Ciğercilerde 14 Şubat temalı sunum

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar da işletmesinde 14 Şubat Sevgililer Günü’ne özel olarak kalp şeklinde ve gül yapraklarıyla donattığı ciğer tabağı hazırladı.

Dinar, Sevgililer Günü'nün "tatlı bir gün" olduğunu belirterek, tava ciğerin vazgeçilmezi olan acı biberin çiftlere bugün ikram edilmeyeceğini ifade etti.

Sevenleri unutmadıklarını belirten Dinar, "Çiftler için özel bir şeyler yapmak istedik. Kalp şeklinde kesilmiş ciğerimizi ikram ediyoruz. Yanında gül yaprakları koyduk. Bugün acı biberi kaldırdık. Bugün tatlı bir gün onun için hiç acı olmasın istiyoruz" diye konuştu.




Sıradaki Haber