17 °c

Engelliler için mutfağa girdiler

BALIKESİR (AA) - Ayvalık ilçesinde, Adil Sosyal Tüm Engelli Dostları (ASTED) grubunca  tarafından organize edilen etkinlikte, resmi dairelerin yetkilileri engelli farkındalığı için restoran, pastane ve otellerin mutfaklarına girip, yemek ve tatlı pişirdi.ASTED'in görme engelli Genel Koordinatörü Namık Tuncel'in de katıldığı etkinlikte, resmi dairelerin...

Kültür-Sanat Haberi
Engelliler için mutfağa girdiler
Engelliler için mutfağa girdiler

BALIKESİR (AA) - Ayvalık ilçesinde, Adil Sosyal Tüm Engelli Dostları (ASTED) grubunca  tarafından organize edilen etkinlikte, resmi dairelerin yetkilileri engelli farkındalığı için restoran, pastane ve otellerin mutfaklarına girip, yemek ve tatlı pişirdi.

ASTED'in görme engelli Genel Koordinatörü Namık Tuncel'in de katıldığı etkinlikte, resmi dairelerin yetkilileri, Ayvalık'taki restoran, pastane ve otellerin mutfaklarında hünerlerini sergiledi. 

Ayvalık İlçe Kütüphane Müdürü Aygül Öncel Şahin, engellilerle yaşama bilincinin 10 yıl öncesiyle kıyaslandığında bugün daha gelişmiş durumda olduğunu belirtti. Şahin, "Ancak yine de toplumumuzun büyük çoğunluğunda engellilere yönelik duyarlılık istenilen düzeyde değil. Bugün bu duyarlılığın hiç olmazsa biraz olsun yükseltilmesine katkı verebilmek amacıyla bu organizasyonda yer aldık" dedi. 

Ayvalık Vergi Dairesi yetkilisi Şenay Boyabatlı da hayatın tüm alanlarında engellilerin yaşamlarını kolaylaştıracak projelerin üretilmesi ve engellilerin toplumun ayrılmaz bir parçası olduğu gerçeğinin unutulmaması gerektiğini bildirdi. 

Ayvalık İlçe Nüfus Müdürü Meral Çıkmaz, devletin engellilere sahip çıktığına işaret ederek, "Güzel olan devletin bu sahip çıkışını gören halkımız da bilinçlenmeye başladı. Yasalarla bu bilinç daha da arttı. Bu durumun engelli vatandaşlarımız ve yakınları adına olumlu bir gelişme olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

ASTED Genel Koordinatörü Tuncel de sağlıklı bir toplum için sağlıklı beslenmenin önemini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Günümüzde sağlıklı beslenmeyen bireyler aşırı kilo nedeniyle kalıcı rahatsızlıklara yakalanabiliyor. Biz engelliliğin bir türü olan obeziteye de bu etkinliğimizle dikkati çekmeye çalıştık. Bunun yanı sıra da toplumun engellilere yönelik farkındalığını sağlayabilmek adına da gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikle başta idarecilerimiz olmak üzere toplumumuza engelli realitesini bir kez daha hatırlatmaya çalıştık. Hedefimiz, sağlıklı ve engellilik bilincini içinde hisseden bir toplumdur."

Sıradaki Haber