17 °c

Hatay'da "Mülteci Çocuklar Korosu" kuruldu

HATAY (AA) - Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan, Suriyeli çocukların oluşturduğu "Mülteci Çocuklar Korosu" düzenlenen toplantıyla basına tanıtıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, belediyenin meclis salonundaki toplantıda yaptığı konuşmada, Hatay'ın yüzyıllardır medeniyet, kardeşlik ve birliği tüm dünyaya ihraç eden bir şehir olduğunu söyledi....

Kültür-Sanat Haberi
Hatay'da Mülteci Çocuklar Korosu kuruldu
Hatay'da "Mülteci Çocuklar Korosu" kuruldu

HATAY (AA) - Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan, Suriyeli çocukların oluşturduğu "Mülteci Çocuklar Korosu" düzenlenen toplantıyla basına tanıtıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, belediyenin meclis salonundaki toplantıda yaptığı konuşmada, Hatay'ın yüzyıllardır medeniyet, kardeşlik ve birliği tüm dünyaya ihraç eden bir şehir olduğunu söyledi.

Şehirlerinde 6 yıldır bir drama tanıklık ettiklerini kaydeden Savaş, şöyle konuştu:

"Dramın adı Ortadoğu'daki savaş. Bu savaşın mağdurları, yaklaşık 500 bine yaklaşan insan Hatay'da yaşıyor. Maalesef 6 yıldır Ortadoğu'ya barış gelmedi. Savaşın başladığı gün doğan çocuklar bugün okula başladı. Bizler şuna inanıyoruz. Devletler, hükümetler kendi ülkelerinin menfaatleri için mücadele ediyorlar dünyada. Belediyeliler, belediye başkanları ise anne şefkatiyle huzur sağlamanın peşinde olurlar. Sadece hizmet yapmazlar. Ne yazık ki 6 yıldır bu işin her noktasındaki devletler barış için çok önemli adımlar atamadı. Dedik ki belki anne-baba şefkati isteyen bu çocuklarımızın feryadı, hem bu coğrafyayı hem de dünyayı ayağa kaldırır. Ve bu çocuklarımızın sesini duyan egemen güçler, barış adına daha önemli adımlar atma gayreti içinde olurlar."

Sadece Suriye içindeki değil, Ortadoğu'nun birçok noktasındaki huzursuzluğun bir an önce bitmesini temenni eden Savaş, barışın gelmesini ve çocukların aileleriyle ülkelerinde huzur içinde yaşamalarını istediklerini sözlerine ekledi.

Koro organizatörü Yılmaz Özfırat da korolarında Hatay'da yaşayan 12 Suriyeli çocuğun yer aldığını, çocukların Türkçe, Arapça, İngilizce ve Fransızca şarkılar söylediğini kaydetti.

Çocukların sesini dünyaya duyurmak amacıyla böyle bir koronun oluşturulduğunu anlatan Özfırat, ilk konserin 26 Mart'ta İzmir'de verileceğini belirtti.

Konuşmalarının ardından sahneye çıkan çocuklar, dört dilde şarkı söyledi.


Sıradaki Haber