17 °c

Hayvanat bahçesinin sakinleri "Sevgililer Günü"nde buluşturuldu

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'nin Darıca ilçesinde Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi'nde 2,5 yıldır ayrı alanlarda tutulan erkek aslan Duruk ile dişi aslan Sinem, Sevgililer Günü nedeniyle buluşturuldu. Yaklaşık 2,5 yıl önce dünyaya gelen üçüz yavrularını reddettiği için ayrı barınağa alınan erkek aslan Duruk, yavruların Antalya'ya gönderilmesinden sonra uzun zamandır ayrı kaldığı dişi...

Kültür-Sanat Haberi
Hayvanat bahçesinin sakinleri Sevgililer Gününde buluşturuldu
Hayvanat bahçesinin sakinleri "Sevgililer Günü"nde buluşturuldu

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'nin Darıca ilçesinde Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi'nde 2,5 yıldır ayrı alanlarda tutulan erkek aslan Duruk ile dişi aslan Sinem, Sevgililer Günü nedeniyle buluşturuldu.

Yaklaşık 2,5 yıl önce dünyaya gelen üçüz yavrularını reddettiği için ayrı barınağa alınan erkek aslan Duruk, yavruların Antalya'ya gönderilmesinden sonra uzun zamandır ayrı kaldığı dişi aslan Sinem ile aynı alana alındı.

Hayvanat bahçesinin en gözde hayvanlarından gergedan Samir de aile kurması için Chester Hayvanat Bahçesi'nden transfer edilen Komala ile ilk defa bir duvar mesafesi kalacak kadar yakınlaştırıldı.

Görevliler, hayvanat bahçesinde eşsiz yaşayan Sherlock isimli aslanın önüne de içinde et olan kalp şeklinde kutu bıraktı.

- Aslan ailesinin 2,5 yıllık ayrılığı sona erdi

Hayvanat bahçesinin eğitim ve pazarlama müdürü Gökmen Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, hayvanat bahçesinin kralı olan 6 yaşındaki aslan Duruk'un Darıca'ya dışarıdan geldiğini, 5 yaşındaki "eşi" Sinem'in ise parkta doğduğunu söyledi.

Çiftin uzun süre önce "aile" olduğunu vurgulayan Aydın, "İlk dünyaya getirdikleri yavru Sherlock ama ne yazık ki ilk doğum olduğu için ona bakmadılar. O şimdi ayrı tutuluyor. Ardından üçüz dünyaya getirdiler, onları da belirli bir yaşa geldikten sonra Antalya'ya gönderdik. Aslında uyumlu bir çiftler, sürekli yavru verdiler bize." diye konuştu.

Aydın, erkek aslanın annenin ilgisini kıskanıp yavrulara zarar verebildiği için çiftleri ilk 6 ay ayırdıklarını dile getirerek, "Yavrular et yemeye başladıktan sonra annenin ilgisi azalıyor ve babayla birleştiriyorduk. Üçüz yavrular doğduktan sonra da bu işlemi yaptık fakat Duruk yavruları reddetti. Böyle olunca biz de baba aslanı 2,5 yıl ayrı tuttuk. Yavruları gönderince bir araya getirmeyi düşündük." ifadelerini kullandı.

- Samir ve Komala yan yana geldi

Aslanları 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla bir araya getirdiklerini aktaran Aydın, üçüz yavruların geçen hafta Antalya'ya gönderildiğini anımsattı.

Aydın, şöyle konuştu:

"Erkek aslan biraz huzursuzluk çıkardı, dişiyi sahiplenmedi. Şu anda sadece bakışıyorlar. İlerleyen dönemlerde tekrar bir araya getirme işlemleri devam edecek. Kısa süre önce Türkiye'nin ilk gergedanı olan Samir'e eş getirmiştik, adı Komala. Henüz birbirleriyle uyum sürecini tamamlamadılar. Ayrı noktadaydılar. Artık aralarında sadece duvar kalacak şekilde onları bir araya getirdik. Bundan sonra artık daha fazla uyum sağlayacaklar. Nisan ayından sonra inşallah bir araya getireceğiz. 14 Şubat'ı seçmemizin nedeni Sevgililer Günü, sonuçta bu canlılar yuva kuracak. Bunu da böyle bir günde yapmak güzel oldu. Şu an birbirlerine alışıyorlar. İlk defa arada bir duvar kalacak şekilde bugün getirdik. Şu anda iyi durumdalar, birbirlerini istiyorlar ama biraz daha beklemeleri gerekecek."

Aydın, 3,5 yaşına gelmesine rağmen hala eşsiz olan ve parkın simgesi haline gelen Sherlock'u da unutmadıklarını belirtti.

Sevgililer Günü'ne yalnız giren Sherlock'u teselli etmek için içinde et olan bir hediye kutusu hazırladıklarını kaydeden Aydın, "Şu an kendisine eş arıyoruz, bulduğumuz zaman da bir araya getireceğiz. Daha önce hiç dişi bir aslanla bir araya gelmedi, hep yalnız yaşadı." dedi.


Sıradaki Haber