17 °c

"İstiklalden İstikbale 12 Şubat Kahramanmaraş Destanı"nın galası yapıldı

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta, Onikişubat Belediyesinin katkılarıyla hazırlanan "İstiklalden İstikbale 12 Şubat Kahramanmaraş Destanı" adlı kısa filmin galası yapıldı.Kahramanmaraş Valisi Vadettin Özkan, Mehmet Akif Kültür Merkezinde düzenlenen galada, bu kente hizmet etmenin onur olduğunu söyledi. Kurtuluş destanının yeni nesillerle paylaşılmasının önemini dile...

Kültür-Sanat Haberi
İstiklalden İstikbale 12 Şubat Kahramanmaraş Destanının galası yapıldı
"İstiklalden İstikbale 12 Şubat Kahramanmaraş Destanı"nın galası yapıldı

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta, Onikişubat Belediyesinin katkılarıyla hazırlanan "İstiklalden İstikbale 12 Şubat Kahramanmaraş Destanı" adlı kısa filmin galası yapıldı.

Kahramanmaraş Valisi Vadettin Özkan, Mehmet Akif Kültür Merkezinde düzenlenen galada, bu kente hizmet etmenin onur olduğunu söyledi.

Kurtuluş destanının yeni nesillerle paylaşılmasının önemini dile getiren Özkan, "Film halinde kültürel alanda ediplerimiz, ariflerimiz alimlerimiz, sanatçılarımız tarafından güzel bir şekilde bugünkü nesille paylaşılması gerçekten önemli bir husus. Belediyenin ekstradan yaptığı bir fedakarlık ama mutlaka yapmamız gereken bir husus. Emeği geçen bütün arkadaşları tebrik ediyorum. Zaten sizler bu ruhu bizatihi yaşayan insanlarsınız. Bu filmde sizin bu yaşantınızı, bu temayüllerinizin, bu reflekslerinizin bir ifadesi olacaktır." dedi.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ise tarihten beri gelen kahramanlar ve şehitlerin bu millete unutturulmaması gerektiğini ifade etti.

Tarihi kahramanlar ve bu millet için şehit olanlardan yola çıkarak kısa metrajlı bir film yaptıklarını vurgulayan Mahçiçek, şöyle konuştu:

"Kısa metrajlı bir film yaptık. Amacımız bu ülke için kanını, canını veren o şehitlerimizi, kahramanlarımızı unutturmamaktı. 25 dakikalık kısa metrajlı bir film hazırladık. Ama bizim çalışmalarımız, geçmişimizle ilgili çalışmalarımız bunlarla kalmayacak inşallah. Bu kahramanlarımız çizgi romanlar şeklinde tekrar yayın haline getirilerek ilkokuldan başlayarak bütün çocuklarımıza inşallah dağıtacağız. Bu ülke için kanını, canını veren insanlarımızı inşallah unutturmayacağız. 12 Şubat ruhuyla 15 Temmuz'da bu ülkenin çocukları tekrar buluştu. Tekrar bu ülkeyi devirmeye çalışanlara, ihtilal yapmaya çalışanlara fırsat vermedi. Bu memleketin kanında var, geçmişinde var. Bu ülkeyi, bu memleketi kimse yıkamayacak inşallah. Yıkamadı da. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi 'Diz çöktüremediler.', diz çöktüremeyecekler inşallah. Ne kadar kumpas kurarlarsa kursunlar, ne kadar entrika çevirirlerse çevirsinler, hangi oyunları yaparlarsa yapsınlar bu ülkenin evlatları imanıyla her şeyiyle inşallah dimdik ayakta kalmaya devam edecektir."

Filmde "Üstad" karakterini canlandıran oyuncu Serdar Gökhan ise yaptıkları kısa metrajlı filmin bir ön çalışma olduğunu belirtti. Gökhan, Kahramanmaraş'ın kahramanlıkları ve hikayelerini anlatan, uzun metrajlı ve daha geniş kapsamlı çalışmalar da yapmak istediklerine dikkati çekti.

Yapımcılığını Hüseyin Kurtça'nın üstlendiği filmde, Kemal Denizci, Reyhan İlhan ve İzzet Lüleci gibi birçok oyuncu yer alıyor.

Türkiye'de 10 Şubat'tan sonra tüm okullarda izlettirilmesi hedeflenen 25 dakikalık filmin 10 milyon öğrenciye ulaşması planlanıyor.

Sıradaki Haber