17 °c

İtalyan aşçılar Gazze'de

GAZZE (AA) - Gazze Şeridi'nde İtalya ve Filistin mutfağından örneklerin sunulduğu "Yemek ve Kültür... Pizza: Halkları Birleştiren Hamur" isimli yemek sergisi açıldı.İtalya Kültürel Etkileşim Merkezi tarafından Gazze Limanında düzenlenen "Yemek ve Kültür... Pizza: Halkları Birleştiren Hamur" isimli sergide 3 İtalyan aşçı ve Gazze'deki 3 restoranın hazırladığı yemekler yer...

Kültür-Sanat Haberi
İtalyan aşçılar Gazze'de
İtalyan aşçılar Gazze'de

GAZZE (AA) - Gazze Şeridi'nde İtalya ve Filistin mutfağından örneklerin sunulduğu "Yemek ve Kültür... Pizza: Halkları Birleştiren Hamur" isimli yemek sergisi açıldı.

İtalya Kültürel Etkileşim Merkezi tarafından Gazze Limanında düzenlenen "Yemek ve Kültür... Pizza: Halkları Birleştiren Hamur" isimli sergide 3 İtalyan aşçı ve Gazze'deki 3 restoranın hazırladığı yemekler yer aldı.

AA muhabirine konuşan aşçı Maria Beratsu, "Bu etkinlik, Filistin ve İtalya halkları arasındaki kültürel bir etkileşimdir. Bu aynı zamanda abluka altındaki Gazzelilerle bir çeşit dayanışmadır." dedi.

Beratsu, İsrail ablukası altında olması nedeniyle Gazze Şeridi'ne ancak bu proje sayesinde girebildiklerini anlattı.

Sergi kapsamında 50 kilogram un ve 50 kilogram peynir kullanılarak farklı pizza çeşitleri hazırlandığını anlatan Beratsu, lazanya, domates soslu makarna da servis edileceğini kaydetti.

Gazze Şeridi'nde pizza ve makarna yapımı atölyesi de açan İtalyan aşçıların cuma günü Gazze'den ayrılması planlanıyor.

Sıradaki Haber