17 °c

Kafkas halk dansları ve şarkıları yoğun ilgi gördü

İSTANBUL (AA) - İstanbul Kafkas Kartalları, Azerbaycan Chargah Müzik Topluluğu ile Gürcistan Ensemble Rustavi Dans ve Müzik Topluluğunun sahnelediği dans gösterisi ve konser, sanatseverlerin beğenisini kazandı. Nar Sanat İstanbul Eğitim ve Kültür Sanat Derneği öncülüğünde düzenlenen etkinlik, Bakırköy Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezinde sanatseverlerle buluştu.Gösterinin...

Kültür-Sanat Haberi
Kafkas halk dansları ve şarkıları yoğun ilgi gördü
Kafkas halk dansları ve şarkıları yoğun ilgi gördü

İSTANBUL (AA) - İstanbul Kafkas Kartalları, Azerbaycan Chargah Müzik Topluluğu ile Gürcistan Ensemble Rustavi Dans ve Müzik Topluluğunun sahnelediği dans gösterisi ve konser, sanatseverlerin beğenisini kazandı.

Nar Sanat İstanbul Eğitim ve Kültür Sanat Derneği öncülüğünde düzenlenen etkinlik, Bakırköy Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezinde sanatseverlerle buluştu.

Gösterinin konser bölümünde Cavit Gafarov ve Arzu Aliyeva solist olarak sahne aldı. Ödüllü müzisyen Ramin Hüseynov'un Rus halk danslarında kullanılan Garmon isimli müzik aletini çaldığı etkinlikte, klavyede Eşgin Ağayev, kemanda Kamran Hesenpur, tarda Nahit Memedov, bateride Sayettin Gayıbov, zurna, balaban ve klarnette İdris Tağıyev, bas gitarda Saleh Memmedov, nagarada ise Famil Şerifov ve Murad Nagizade sahne aldı.

Savaş ve aşk temaları üzerine yapılandırılmış koreografilere ve müziklere sahip Kafkas danslarını sahneleyen gruplar, izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı. Gösteriyi izlemeye gelenler arasında Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu da yer aldı.

Yaklaşık 2,5 saat süren etkinliğin ardından, gösterinin hayata geçmesine katkı sağlayanlara plaket takdim edildi.

Sıradaki Haber