17 °c

Kazakistan'da Kırgız Edebiyatı Kültür Merkezi açıldı

ASTANA (AA) – Kazakistan’ın başkenti Astana’da Kazakistan Ulusal Akademik Kütüphanesinde Kırgız Edebiyatı Kültür Merkezi açıldı. Merkezin açılış törenine Kırgızistan Kültür, Enformasyon ve Turizm Bakan Yardımcısı Farhad Bekmanbetov, Kazakistan Kültür ve Spor Bakanlığı Sekreteri Kuatcan Ualiyev ve Tacikistan’ın Astana Büyükelçisi Nazirmad Alizoda’nın yanı sıra çok sayıda...

Kültür-Sanat Haberi
Kazakistan'da Kırgız Edebiyatı Kültür Merkezi açıldı
Kazakistan'da Kırgız Edebiyatı Kültür Merkezi açıldı

ASTANA (AA) – Kazakistan’ın başkenti Astana’da Kazakistan Ulusal Akademik Kütüphanesinde Kırgız Edebiyatı Kültür Merkezi açıldı.

Merkezin açılış törenine Kırgızistan Kültür, Enformasyon ve Turizm Bakan Yardımcısı Farhad Bekmanbetov, Kazakistan Kültür ve Spor Bakanlığı Sekreteri Kuatcan Ualiyev ve Tacikistan’ın Astana Büyükelçisi Nazirmad Alizoda’nın yanı sıra çok sayıda edebiyatçı ve öğrenci katıldı.

Ualiyev, burada yaptığı konuşmada, Kazakların ünlü edebiyatçılarının ziyaret ettiği Ulusal Kütüphanede kardeş Kırgız halkının edebiyat merkezini açmasının önemli olduğunu vurgulayarak, iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerin güçlenmeye devam edeceğini söyledi.

Törenin ardından AA muhabirine konuşan Bekmanbetov, bir ay önce Kırgızistan’da Kazak Edebiyatı Merkezinin açıldığını belirterek, "O zaman Kırgız Edebiyatı Merkezinin Kazakistan’da açılması görüşülmüştü. Bunun üzerine de bugün Astana’da merkezimizi açtık." dedi.

Kırgızistan’dan yazarların yüzlerce yeni kitap getirdiğine işaret eden Bekmanbetov, Kırgız yazarlarla anlaşarak, merkeze devamlı olarak kitapların gönderileceğini kaydetti.

Bekmanbetov, Kazak ve Kırgız gençler arasında edebiyat alanındaki ilişkilerinin zayıf olduğuna dikkati çekerek, "Karşılıklı olarak edebiyat merkezlerinin açılması edebiyat alanındaki ikili ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacaktır." İfadesini kullandı.

Sıradaki Haber