17 °c

Kazancı Bedih İstanbul'da anıldı

İSTANBUL (AA) - Kazancı Bedih, vefatının 12. yılında İstanbul'da düzenlenen etkinlikte anıldı.İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü tarafından Cemal Reşit Rey Konser Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak halk...

Kültür-Sanat Haberi
Kazancı Bedih İstanbul'da anıldı
Kazancı Bedih İstanbul'da anıldı

İSTANBUL (AA) - Kazancı Bedih, vefatının 12. yılında İstanbul'da düzenlenen etkinlikte anıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü tarafından Cemal Reşit Rey Konser Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak halk kültürünün ne demek olduğunu bilerek çalışmaya gayret etiklerini belirterek, "Bu yıl 'Yerlilik asalettir' dedik ve kendi kültürümüze daha fazla sahip çıkmaya çalışıyoruz." dedi.

Halk müziğinin, sazın bir teliyle milyonlarca insanın gönlünü birbirine bağlayan bir zenginlik olduğunu anlatan Şen, Anadolu'nun son yarım asrına damga vuran, sıra gecesi geleneğini bir nesle yeniden hatırlatan Kazancı Bedih'i anmanın İstanbullulara unutulmaz anlar yaşatacağını ifade etti.

Kazancı Bedih'in oğlu Ahmet Naci Yoluk ise Kazancı Bedih'in ustalardan edebi, gazel okumayı öğrendiğini, türkülerle büyüdüğünü, büyük bir sanatçı olmasına rağmen yaşam tarzını hiçbir zaman değiştirmediğini ve iyi bir aile babası olduğunu ifade etti.

Etkinlikte Ahmet Naci Yoluk ve arkadaşları gazeller okudu. Programa Selahattin Alpay, Bedri Ayseli, Ender Balkır, Bekir Çiçek, Adile Kurt Karatepe ve Münevver Özdemir konuk sanatçı olarak katıldı.

Sıradaki Haber