17 °c

MDOB, "Macbeth" operasının prömiyerini sahneledi

MERSİN (AA) - Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), William Shakespeare'in ölümsüz eseri "Macbeth" tragedyasının opera uyarlamasının prömiyerini gerçekleştirdi. Mersin Kültür Merkezinde kapalı gişe olarak 2 perde oynanan oyunun uyarlaması Giuseppe Verdi'ye, sanat yönetmenliği Recep Ayyılmaz'a, orkestra yönetmenliği Aytuğ Ülgen'e, dekor Seyhan Atamer'e, kostüm Gizem Betil'e...

Kültür-Sanat Haberi
MDOB, Macbeth operasının prömiyerini sahneledi
MDOB, "Macbeth" operasının prömiyerini sahneledi

MERSİN (AA) - Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), William Shakespeare'in ölümsüz eseri "Macbeth" tragedyasının opera uyarlamasının prömiyerini gerçekleştirdi.

Mersin Kültür Merkezinde kapalı gişe olarak 2 perde oynanan oyunun uyarlaması Giuseppe Verdi'ye, sanat yönetmenliği Recep Ayyılmaz'a, orkestra yönetmenliği Aytuğ Ülgen'e, dekor Seyhan Atamer'e, kostüm Gizem Betil'e, koreografisi Serbülent Biçer ile Büşra Ay'a, Işık tasarımı Müfit Özbek'e ve koro şefliği ise Anıl Aydın'a ait.

Oyunda Serhat Konukman, Hulusi Polat, Sevinç Demirağ, Mine Kurtoğlu, Hasan Berk, Tuncay Kurtoğlu, Bülent Bezdüz, Emrah Sözer, Erhan Kaya, Baran Taner, Serin Saybaşılı, Serkan Sevinç, Andrei Yevtushenko, Kazım Erdem Özdemir, Serkan Karagöz, Işıl Cavga Bölükbaşı ve Ayşegül Devrim Dinçer rol aldı.

Gösterimi, Devlet Opera ve Bale Genel Müdürü Selman Ada, MDOB Genel Müdürü Ufuk Kasar, Mersin Vali Yardımcıları Süleyman Deniz, Cezmi Türk Göçer, Ömer Eru ve Cemal Yıldızer de izledi.

"Macbeth" operasının ikinci temsili ise 29 Kasım saat 20.00'de Mersin Kültür Merkezinde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.




Sıradaki Haber