17 °c

Özgecanlar Derneği çalışmalara başlıyor

MERSİN (AA) - Mersin'de öldürülen ve kadına yönelik şiddetin simgesi haline gelen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın yarım kalan hayallerinin gerçekleştirilmesi hedefiyle kurulan Özgecanlar Derneği, faaliyetlerine başlıyor. Derneğin kurucusu ve başkanı olan Özgecan Aslan'ın babası Mehmet Aslan, derneğin genel sekreteri Kunter Kurt ile Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı...

Kültür-Sanat Haberi
Özgecanlar Derneği çalışmalara başlıyor
Özgecanlar Derneği çalışmalara başlıyor

MERSİN (AA) - Mersin'de öldürülen ve kadına yönelik şiddetin simgesi haline gelen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın yarım kalan hayallerinin gerçekleştirilmesi hedefiyle kurulan Özgecanlar Derneği, faaliyetlerine başlıyor.

Derneğin kurucusu ve başkanı olan Özgecan Aslan'ın babası Mehmet Aslan, derneğin genel sekreteri Kunter Kurt ile Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal'ı ziyaret etti.

Gazetecilere dernek hakkında bilgi veren Aslan, kızının hayallerini gerçekleştirmek için Vali Özdemir Çakacak'ın desteğiyle bir SMS kampanyası düzenlediklerini hatırlatarak, "Kampanyadan elde edilecek gelirle Özgecan'ın hayali olan rehabilitasyon merkezi kurulacaktı. Bunun için bir dernek kurulması gerekiyordu. Bu nedenle 2015 yılının mart ayında Özgecanlar Derneği'ni kurduk." dedi.

Mehmet Aslan, çok sayıda kişiden bağış ve yardım teklifi geldiğini, ancak dernek kurulmadan önce bunu kabul etmediğini belirterek, derneğin kurulmasıyla rehabilitasyon merkezinin açılması için bağışların kabul edileceğini aktardı.

Dernek bünyesinde gönüllü çalışarak kendilerine destek olanlara teşekkür eden Aslan, şöyle konuştu:

"Rehabilitasyon merkezinin kurulması için bir çalışma içerisindeyiz. Özgecanlar, kadınlar, çocuklar için, taciz, tecavüz ve şiddet gibi konularda farkındalık oluşturarak, mücadele etmek için ayağımızın biri Ankara'da olacak. Kurumsal yapımız oluştuktan sonra medyanın desteği tabii ki Özgecanlar için bir başka oldu. Medyaya da ayrıca teşekkür ediyorum. Bu rehabilitasyon merkezi aslında benim de hayalim. Merkez sadece şiddet görmüş kadın ve çocuklar için değil, uyuşturucu kullanan çocuklar ve sokak çocuklarının, ailelerin eğitimleri için de önemli."

Kunter Kurt ise derneğin ana amacının kadına yönelik şiddeti uluslararası platformlara taşımak olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Kısa bir dönem içerisinde 1. Uluslararası Mersin Özgecanlar Derneği Kadın Çalıştayı'nı yapmak için büyüklerimizin yanına gidip, detayları açıklayıp, kadınlara yönelik şiddetin uluslararası platformlarda çözülmesinin sağlanması yönünde bir görüş birliğine vardık. Bunların ortadan kalkması için kesinlikle herkesin eğitim görmesi ve özellikle erkeklerin daha çok eğitilmesi konusunda görüş birliği yaptık. Önce Mersin genelinde bu eğitimler olacak, istenilen seviyeye geldiğinde Türkiye'nin çeşitli illerinde şubeleşmeye başlayacağız ve artık bu Türkiye'de toplu bir hale gelecek."

Ahmet Ünal ise medya olarak her zaman derneğin destekçisi olacaklarını vurguladı.

Sıradaki Haber