17 °c

Uşak halısına 40 yeni desen

UŞAK (AA) - Modernize edilen Uşak halısı motiflerinden yeni 40 desen hazırlandı.Uşak Üniversitesi Halı Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Uşak Halıları Koruma ve Yaşatma Derneği iş birliğinde yürütülen, "Tarihi Uşak Halısına Modern Yaklaşımlar" sergisi açıldı.Uygulama ve araştırma merkezinin müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Akdağ, serginin açılışında, 16. ve 17. yüzyıllarda...

Kültür-Sanat Haberi
Uşak halısına 40 yeni desen
Uşak halısına 40 yeni desen

UŞAK (AA) - Modernize edilen Uşak halısı motiflerinden yeni 40 desen hazırlandı.

Uşak Üniversitesi Halı Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Uşak Halıları Koruma ve Yaşatma Derneği iş birliğinde yürütülen, "Tarihi Uşak Halısına Modern Yaklaşımlar" sergisi açıldı.

Uygulama ve araştırma merkezinin müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Akdağ, serginin açılışında, 16. ve 17. yüzyıllarda özellikle Avrupa saraylarını süsleyen tarihi Uşak halılarının desenlerini 10 kişilik öğrenci grubuyla modernize ettiklerini söyledi.

Proje kapsamında 40 yeni desen ortaya çıkarttıklarını hatırlatan Akdağ, desenlerin üretime dönüşmesi için firmalara da çağrıda bulundu.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik de kentin kültürel değerlerinin tanıtımı ve gelecek nesillere aktarılmasında önemli rol üstlendiklerini belirterek, "Deri, tekstil ve seramik alanlarında önemli çalışmalara imza atıyoruz. Uşak halısı da kentimizin önemli bir değeri. Projeye destek veren herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından serginin açılışı yapıldı.



Sıradaki Haber