17 °c

Yeni yıl dilekleri için güvercin uçurdular

BURSA (AA) - Bursa'da, bir ilkokul tarafından düzenlenen etkinlikte öğrenciler yeni yıl dilekleri için güvercin uçurdu. Okul yönetimince yeni yıl öncesi hazırlanan etkinlikte öğrenciler, dileklerini sesli paylaştıktan sonra öğretmenleri tarafından kendilerine verilen güvercinleri gökyüzüne bıraktı. Öğrencilerin elindeki, "Kadınlar, anneler şiddet görmesin, ölmesin"...

Kültür-Sanat Haberi
Yeni yıl dilekleri için güvercin uçurdular
Yeni yıl dilekleri için güvercin uçurdular

BURSA (AA) - Bursa'da, bir ilkokul tarafından düzenlenen etkinlikte öğrenciler yeni yıl dilekleri için güvercin uçurdu. 

Okul yönetimince yeni yıl öncesi hazırlanan etkinlikte öğrenciler, dileklerini sesli paylaştıktan sonra öğretmenleri tarafından kendilerine verilen güvercinleri gökyüzüne bıraktı. 

Öğrencilerin elindeki, "Kadınlar, anneler şiddet görmesin, ölmesin", "Savaş yüreklilik değil, korkaklıktır" ve "Yurtta sulh cihanda sulh" yazılı dövizler dikkati çekti.

Okul müdürü Mesut Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okul aile birliği ile beraber 2016 yılına girilmesi nedeniyle böyle bir etkinlik yaptıklarını söyledi.

Öğrencilerinin yeni yıldan beklentilerini dile getirdikten sonra gruplar halinde bir güvercini uçurduğunu belirten Kaya, "Bu etkinlik çocukların hoşuna gider, iyi bir motivasyon olur diye düşündük. Güzel de oldu. Amacımız da öğrencilerin kendilerine hedef koymayı ve bunu ifade etmeyi öğrenmeleriydi" diye konuştu.

Öğrencilerden İlayda Kayabaşı (8)  yeni yılda dünya da barış olmasını isteyerek, "Okula gidemeyen öğrenci arkadaşlarımızın okula gitmesini, sevdiklerimizi kaybetmemeyi, mutlu bir yıl geçirmeyi diliyorum" dedi.

Renkli görüntüler oluşturan etkinliğe katılan öğrenciler güvercinleri uçurduktan sonra müzik eşliğinde uzun süre eğlendi.

Sıradaki Haber