17 °c

Cem Yılmaz'a suç duyurusu

Prof. Dr. Orhan Kural, 'Arif V 216' filminde çocuk ve gençleri tütün, dolayısıyla bonzai, uyuşturucu ve diğer bağımlılıklara özendirdiği iddasıyla Cem Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulundu.

Magazin Haberi
Cem Yılmaza suç duyurusu
Cem Yılmaz'a suç duyurusu

Hürriyet'ten Özge Eğrikar'ın haberine göre, komedyen Cem Yılmaz'ın diğer filmlerinde olduğu gibi çocuk ve gençleri tütün dolayısıyla uyuşturucu maddelere özendirdiğini iddia eden Prof. Kural, "Yeter ki bu maddelere filmlerinde yer verme. 1 milyonluk dairemi sana seve seve veririm" dedi.

Yılmaz hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan Kural, dosyanın Kaçakçılık, Narkotik ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu'na gönderilmesini talep etti.

Dilekçede, Cem Yılmaz'ın daha öncede kendisine yapılan uyarıları hiçe sayarak ısrarcı bir tutumla Sinema-Terapi metodu uygulayarak büyük ihtimalle menfaat karşılığı bu tutumunu devam ettirdiği belirtildi ve "Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetin bağımlılıkları azaltma yönünde aldığı doğru karar ve çıkan yasalara rağmen son yıllarda genç ve çocuklarda başta sigara, bonzai ve diğer bağımlılıklar maalesef hızla artmaktadır. Bunda en büyük rolü, yasa boşluklarından muhtemelen ısrarla menfaat karşılığı sinema ve sosyal medyadan istifade eden Cem Yılmaz gibi şöhretli, gençlerin örnek aldığı insanların ısrarlı ve planlı algı yönetimi uygulamasıdır" ifadeleri kullanıldı.

'TÜTÜN FABRİKALARININ EKMEĞİNE BAL SÜRÜLÜYOR'

Prof. Kural, "Bu film hakkında iki gündür çok sayıda telefon aldık. Yüksek miktarda ceza verilmediği takdirde bu tür olayların tekerrür ettiği ve edeceği herkesçe malumdur. Pek Yakında filminde Cem Yılmaz sigara ile hastaneye girmekte. Bu filmde ise uçağa girmektedir. Tütün ve uyuşturucu ürünlerinin bu tür yerlerde içilmesini ve tanıtımını yasakladığı halde gelecek nesillere kötü örnek olunmakta, tütün ve sigara fabrikalarının ekmeğine bal sürülmektedir. Yasağı ihlal eden kişiler hakkında gerekli müeyyidelerle cezalandırılması için dava açılmasını talep ederim" dedi.

Sıradaki Haber