17 °c

Limak konserinde ‘Atatürk’lü anlar!

Limak Filarmoni Orkestrası, Gaziantep'te fırtına gibi esti. Konserde tenor Murat Karahan'ın sahnede Atatürk’ü andığı anlar seyircilerden büyük alkış aldı.

Magazin Haberi
Limak konserinde ‘Atatürk’lü anlar!
Limak konserinde ‘Atatürk’lü anlar!

Türkiye'nin en önemli altyapı yatırım şirketlerinden Limak’ın Filarmoni Orkestrası, "Sanat Güneşi" Zeki Müren'in sevilen şarkılarını bu kez Gaziantepliler ile buluşturdu. Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre Merkezi'nde düzenlenen konserde Sanat yönetmenliğini tenor Murat Karahan'ın yaptığı Limak Filarmoni Orkestrası, Zeki Müren'in sevilen 16 parçasını seslendirdi.

ATATÜRK ANMASI VE ALKIŞ TUFANI
Konsere, Murat Karahan’ın Antep yöresine ait, ‘hış hışı hançer’ türküsünü seslendirirken yaptığı Atatürk anması damgasını vurdu. Karahan’ın şarkının bir kısmında sahnede bulunan Atatürk resmini eliyle gösterdiği bu anlar salondaki herkese duygusal anlar yaşattı. Seyirci ve orkestra üyeleri bu hareketi sonrası tenor Karahan’ı uzun süre alkışladı.

'ANTEP'TE OLMAKTAN MUTLUYUZ'
Limak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, konserden önce yaptığı konuşmada, Ankara ve İstanbul'dan sonraki 7. durak olarak Gaziantep'te bulunduklarını söyledi. Orkestrayı kurarken en büyük hayallerinin Anadolu'yu gezerek, bu güzellikleri herkese yaymak olduğunu ifade eden Özdemir, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde iki tane il seçtik. Bunlardan biri Diyarbakır, diğeri ise Gaziantep'tir. Gaziantep'te olmaktan dolayı çok mutluyuz." dedi. Konsere Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, gaziler, şehit yakınları ile sanatseverler katıldı.

Sıradaki Haber