17 °c

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

TBMM (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, darbe girişimi gecesi basının onurlu bir duruş sergilediğini belirterek, "15 Temmuz gecesi basınımızın onurlu duruşu sayesinde belki de bugün buradayız, hep beraberiz." dedi. Kaya, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" dolayısıyla Parlamento Muhabirleri Derneğini (PMD) ziyaret etti.Gazetecilerin gününü...

Politika Haberi
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

TBMM (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, darbe girişimi gecesi basının onurlu bir duruş sergilediğini belirterek, "15 Temmuz gecesi basınımızın onurlu duruşu sayesinde belki de bugün buradayız, hep beraberiz." dedi.

Kaya, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" dolayısıyla Parlamento Muhabirleri Derneğini (PMD) ziyaret etti.

Gazetecilerin gününü kutlayan Kaya, "Gerçekten çok büyük bir emek veriyorsunuz." ifadesini kullandı.

Fetullahçı Terör Örgütü tarafından 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişimine değinen Kaya, o gece kendisinin Mecliste Genel Kurulda olduğunu ve Meclis bombalanırken yanlarında gazetecilerin de olduğunu bildirdi.

Gazetecilerin o gece zor şartlar altında görevini yaptığını vurgulayan Kaya, şunları söyledi:

"15 Temmuz gecesi basınımızın onurlu duruşu sayesinde belki de bugün buradayız, hep beraberiz. Onurlu ve dik bir duruş sergilediniz. Onun için bütün gazetecilerimizi bir kez daha tebrik etmek istiyorum. Basınımızın o gece tek yürek darbeye karşı dik duruşu çok önemliydi. Basının desteği olmasaydı her şey çok farklı olabilirdi. Türkiye basınıyla, vatandaşıyla, milletvekilleriyle, hükümetiyle tam bir örnek duruş sergiledi."

Kahramanca bir duruş sergileyen millete minnettar olduğunu ifade eden Kaya, Meclisteki gazetecilerin ofislerini ziyaret ederek, karanfil verdi.


Sıradaki Haber