17 °c

Abdullah Gül gizli gizli aşiret liderleriyle mi buluştu?

Aydınlık gazetesi yazarı İsmet Özçelik, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Erdoğan'a karşı olan muhalif bir hareket içinde olduğu ile ilgili yine bomba bir yazı yazdı.

Politika Haberi
Abdullah Gül gizli gizli aşiret liderleriyle mi buluştu?
Abdullah Gül gizli gizli aşiret liderleriyle mi buluştu?

Son dönemde sıklıkla dile getirilen Abdullah Gül iddalarına bir yenisi daha eklendi.  Aydınlık gazetesi yazarı İsmet Özçelik'in gündeme taşıdığı iddiaya göre; 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki aşiret reisleriyle buluştu.

Özçelik'in "Gül mesaide, aşiret reisleriyle buluştu" başlıklı yazısında şu ifadeler yer alıyor: 

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bu aralar hiç durmuyor. Devletin araçları, memurları, binası,… emrinde.

Ofisi hareketli. Yakın takipte olmasına rağmen pek aldırmıyor. Emekli diplomatlar, emekli üst düzey bürokratlar, kenarda kalmış AKP'liler, muhalefet partilerinin kritik isimleri, ofisine girip çıkıyor.

Erdoğan'ın yakın çevresinden verilen bilgiye göre, AKP'de aktif görevde olanlarla da teması var. Ama onlarla görüşme ofiste yapılmıyor. Dost ziyaretlerinde ‘tesadüfen'(!) bir araya geliyorlar.

Emekli bir Cumhurbaşkanının bu kadar "aktif" olması ilginç. 

AKP'de ve Erdoğan'ın yakın çevresinde Gül'ün faaliyetleri konuşuluyor. Sık sık "Bu ne mesaisi" diye sorulmaya başladı. Gerilim var. Üstelik de giderek yükseliyor.

Son günlerde parti kulislerinde herkesin birbirine, Erbakan'ın Gül'le ilgili değerlendirmeleri anlatması da dikkat çekiyor."

Sıradaki Haber