17 °c

ABD'ye bir değil 50 nota verirdim

MHP lideri Devlet Bahçeli'den yine dikkat çeken bir çıkış geldi. Bahçeli Rıza Sarraf olayı nedeniyle ABD'ye nota veren hükümete destek çıktı.

Politika Haberi
ABDye bir değil 50 nota verirdim
ABD'ye bir değil 50 nota verirdim

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazete Habertürk'ten Saliha Çolak'ın haberine göre, Bahçeli'nin açıklamalarında özellikle ABD'ye verilen Rıza Zarrab notasıyla ilgili kısım dikkat çekti. Bahçeli şu ifadeleri kullandı: 

ABD'yi haklı görmek doğru değil

Eğer Türkiye’de 17-25 Aralık kapsamında bir suç işlenmiş veya işlenilmiş suça iştirak edilmiş ise bu ülkemizi ilgilendiren bir konudur. ABD kendi hükümranlık alanında işlenmemiş suç için dava açma yetkisini kendisinde nasıl görüyor? Böyle bir hakkı yok. ABD’ye ben olsam 50 nota verirdim. Senfoni olurdu, o notalarla. ABD’yi bu kadar haklı görmek doğru değil.

Go Home'cular Come İn'ci oldu

12 Eylül öncesinde 'Go Home' (Defol) diye çığırtkanlık yapanlar, şimdi ABD’ye 'Come in' (Gel) diyorlar. Bu çok yanlış. Sol gelenekle hiç bağdaşmayan bir değerlendirme bu. Her konuda ABD’yi haklı gösterip ABD aracılığıyla Türkiye’ye ve Türk hükümetine, Türk milletine baskı yapmaya heveslenmek doğru bir şey değil.

Sıradaki Haber