17 °c

‘Afrin’de onurumuz müdafaa edilmektedir'

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Afrin’de Türkiye Cumhuriyeti’nin istiklali savunulmaktadır. Milli onurumuz, milli güvenliğimiz, egemenlik haklarımız müdafaa edilmektedir." dedi.

Politika Haberi
‘Afrin’de onurumuz müdafaa edilmektedir
‘Afrin’de onurumuz müdafaa edilmektedir'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Afrin’de düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı’nda dün verilen 8 şehit için bugün yazılı bir açıklama yayınladı. Bahçeli, bugüne kadar 2 bin 300'e yakın teröristin etkisiz hale getirildiğini ve bunun çok önemli bir kazanım olduğunu söyledi. “Aziz şehitlerimiz haklı ve haysiyetli bir mücadelenin sonucunda Peygamberimize komşu olacak manevi bir makama yükselmişlerdir" diyen Bahçeli’nin konuşmasındaki şu kısımlar öne çıktı:

KİMSEYE BOYUN EĞMEYECEĞİZ

"Afrin'de Türkiye Cumhuriyeti’nin istiklali savunulmaktadır. Afrin'de milli onurumuz, milli güvenliğimiz, egemenlik haklarımız müdafaa edilmektedir. Unutulmamalıdır ki beka için, bayrak için, mukaddes ve mukadderat için şehadet şerbetinden içmeye kalbi vatan sevgisiyle çarpan herkes, hepimiz varız, kuşku yok hazırız. Afrin'de önümüzü kesmeye, mücadelemizi kösteklemeye çalışan hiçbir ülke ve küresel organizasyona boyun eğmemeliyiz"

YILANIN BAŞI YUVASINDA KESİLMELİ

Bahçeli, Afrin'de son hain imha edilinceye, güney sınırları emniyete alınıncaya kadar milli infialin enerjisinin düşmeyeceğinin altını çizdi. Menbiç ve Fırat'ın doğusu da dahil olmak üzere, nerede bir insanlık düşmanı, mazlum ve sivil halkların celladı varsa Türkiye'nin orada olması, kaynağında canileri etkisiz kılması gerektiğini belirten Bahçeli, “Yılanın başı yuvasında kesilmelidir. İnanıyorum ki Afrin her sokak temizlenecek, teröristlerin nefesi kesilecektir” dedi.

Sıradaki Haber