17 °c

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş:

MUĞLA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, "Dost diye bildiğimiz Avrupa ülkelerinin dostluklarını gördük. Teröristlere nasıl kucak açıp, parlamentolarında muhafaza ettiklerine hep birlikte şahit olduk." dedi.Bodrum Ticaret Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen AK Parti İlçe Danışma Kurulu toplantısına katılan Ataş, yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep...

Politika Haberi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş:
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş:

MUĞLA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, "Dost diye bildiğimiz Avrupa ülkelerinin dostluklarını gördük. Teröristlere nasıl kucak açıp, parlamentolarında muhafaza ettiklerine hep birlikte şahit olduk." dedi.

Bodrum Ticaret Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen AK Parti İlçe Danışma Kurulu toplantısına katılan Ataş, yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemini anımsattı.

Ataş, partililerden, tek vücut olmaları durumunda Bodrum Belediyesinin 2019'da AK Parti'ye geçeceğine inanmalarını istedi.

Sıradan anlayışla siyaset yapmadıklarını vurgulayan Ataş, "Bir idealimiz, davamız var. Bizim davamız, Türkiye davası. Davamız, millet, bayrak davası. Bunun için mücadele ediyoruz. Bu milleti, bu ülkeyi, bu bayrağı öncelikli kılmasaydık siyaset anlayışımızda, 14 yılda, 100 yılda yapılamayacak başarıların altına imza atabilir miydik? AK Parti, 14 yılık iktidarları döneminde merkezde ve yerelde şunu göstermiştir, hizmeti ancak AK Parti yapar." diye konuştu.

Ataş, AK Parti iktidarı öncesi ülkedeki sorunların bugün konuşulmadığını dile getirdi.

Milletçe 15 Temmuz gecesi yeni bir Kurtuluş Savaşı mücadelesi verildiğine işaret eden Ataş, Avrupa'nın Türkiye'ye karşı tutumunu eleştirdi.

Ataş, "Bugün de gazetecinin birisi gitti, Türkiye'yi 'cehennem, açık cezaevi' diye tanıtıyor. Bu kadar alçalabiliyorlar, yazıklar olsun. Dost diye bildiğimiz Avrupa ülkelerinin dostluklarını gördük. Teröristlere nasıl kucak açıp, parlamentolarında muhafaza ettiklerine hep birlikte şahit olduk." ifadelerini kullandı.

Tarih boyunca Türkiye'yi yok etmek için mücadele edenlerin iştahının yeniden kabardığını belirten Ataş, şöyle devam etti:

"Haçlı seferlerinin bilmem kaçıncısını Türkiye'ye düzenlemeye çalışıyorlar. DAEŞ terör örgütü, o haçlı seferlerinin bir parçasıdır. PKK, FETÖ, o haçlı seferlerinin bir parçasıdır. Zihniyet olarak hiçbirinden farkı yoktur. Hepsinin ortak paydası Türkiye'yi yok etmek. Onlar Türkiye'yi köşeye sıkıştırmaya çalıştıkça bilesiniz ki Türkiye doğru yolda gidiyor. Türkiye'yi muasır medeniyeler seviyesine çıkarmak için ant içmiş kadrolarız. Allah'ın gücünün dışında hiç kimsenin gücü, bizi bu yoldan çeviremeyecektir."

Ataş, başkanlık sistemi tartışmalarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylemlerini eleştirdi.

CHP'nin, başkanlık sistemi gelmesi halinde sonuç alma şansları olmadığı düşüncesiyle "Ne kadar yaygara koparabilirsem o kadar koparayım." hesabının içinde bulunduğunu savunan Ataş, şunları kaydetti:

"Sayın Kılıçdaroğlu'na soruyorum. Siz HDP'nin sözcüsü müsünüz, CHP'nin Genel Başkanı mısınız?" HDP'li milletvekilleri işledikleri suçlardan dolayı içeri alınınca en çok sesi çıkan Kılıçdaroğlu oluyor. Niye, hayırdır? Hukukun içeriye aldığı kişiler 'PKK sizi tükürüğüyle boğar' diyen insanlar değil miydi? Bunlar 'PKK, YPG, YPJ bizim arka bahçemizdir' diyenler değil miydi? Araçlarında teröristlere götürülen silahlar çıkmamış mıydı? Ne oldu da birdenbire Kılıçdaroğlu HDP'nin sözcülüğüne soyundu?"

Ataş'a, konuşmasının ardından AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Macit Gündoğdu tarafından eşine verilmek üzere el yapımı sandalet hediye edildi.

Toplantıya, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Mehmet Yüksektepe, Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Yelda Erol Gökcan, Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, il ve ilçe yöneticileri de katıldı.

Sıradaki Haber