17 °c

AK Parti'den flaş seçim barajı açıklaması

Fikri Işık, Bahçeli'nin ses getiren 'seçim barajı düşürülmeli' teklifi ile ilgili açıklama yaptı.

Politika Haberi
AK Partiden flaş seçim barajı açıklaması
AK Parti'den flaş seçim barajı açıklaması

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Yüzde 10 seçim barajı çok ağır düşürülmeli" teklifi ile ilgili "Dikkatle değerlendirilmeli. Yönetimde istikrar modelinde yüzde 10 barajını gerek yok. Erken seçim gerektirecek bir durum yok." ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Habertürk TV'de gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. MHP Lideri Bahçeli'nin seçim barajı ile ilgili teklifini değerlendiren Işık, "Seçim barajı, temsilde adalet gibi kavramlar çok tartışıldı. Yüzde 10 gibi çok katı bir baraj getirildi. 80'lerde, 90'larda bölge barajları getirildi. Bundan dolayı epey bir Türkiye'nin kaybı oldu. Benim şahsi kanaatim, yönetimde istikrarın sağlandığı bir modelde artık yüzde 10'luk baraja çok gerek yok. Tartışılabilir. Şu anda parlamentoda halkın yüzde 95'inin görüşü temsil ediliyor. Seçim barajı üzerinde partiler konuşur, tartışır"dedi.

Işık'ın açıklamalarının satır başları:

Halk kendisini yönetecek kadroyu sandıktan doğrudan seçiyor. Dolayısıyal biz yönetimde istikrar açısından temsilde adaleti ikinci plana atmak durumunda değiliz. Sayın Bahçeli'nin teklifi dikkatle değerlendirilmeli. Yüzde şu olsun, bu olsun, hiç olmasın demek çok doğru değil ama benim şahsi düşüncem, Fikri Işık olarak, bundan sonra illa yüzde 10 olsun gibi bir yaklaşım doğru olmaz.

"ERKEN SEÇİMİ GEREKTİRECEK ATMOSFER YOK"

Sayın Kılıçdaroğlu ortaya attığı teklife kendisi de inanmıyor. Şu anda Türkiye'de erken seçimi gerektirecek bir atmosfer yok. Olmaması sebebiyle sayın Cumhurbaşkanımız, sayın Başbakanımız defalarca açıkladı. Türkiye'de artık seçimlerin zamanında yapılması AK Parti ile bir gelenek, kültür haline geldi.

Sıradaki Haber