17 °c

Almanya izin verdi ama sen gitme sayın Baykal

Alman hükümeti CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın Filderstadt’ta ‘Referendumda Hayır’ konulu toplantı yapmasına izin verdi.

Politika Haberi
Almanya izin verdi ama sen gitme sayın Baykal
Almanya izin verdi ama sen gitme sayın Baykal

Türk Bakanların Almanya’da, referandum sürecinde yapacağı toplantılara engel olan Alman hükümet CHP eski Genel Başkanı ve partinin Antalya milletvekili Deniz Baykal’ın Almanya’da yapacağı ‘Hayır’ kampanyasına izin verdi.

Yeni Şafak’ın haberine göre CHP Birlikleri Almanya Sözcüsü Kazım Kaya’nın daveti üzerine Almanya’ya gidecek Baykal, Stuttgart yakınlarındaki Filderstadt’ta ‘Referendumda Hayır’ konulu toplantıda konuşacak. Alman hükümeti Filderstadt’ta 5 Mart Pazar günü Baykal’ın yapılacağı toplanın yapılması için bir engel görmedi.

Her fırsatta 'herkes için demokrasi ve özgürlük' fikrini savunan Sayın Deniz Baykal'ın Alman makamlarının bu konudaki çifte standartına karşılık nasıl tavır alacağı merak ediliyor. Üstelik referandumdan evet çıkması halinde ilk Başkanlık seçiminde CHP'nin muhtemel Başkan adayları arasında Baykal'ın ismi de ilk sıralarda yer alıyor. 

Almanya’da yetkililer, “Çok kalabalık olabilir” gerekçesiyle Adalet Bakanı Bozdağ’ın programını iptal etmişti. Türkiye, Almanya’nın kararına tepki göstermişti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya’ya tepki göstererek, “Almanya patron değil, gereken cevabı veririz” demişti. Almanya Başbakanı Angela Merkel ise konuyla ilgili, “Almanya’da kararları yerel yönetimler alır” şeklinde bir savunma yapmıştı.

Sıradaki Haber