17 °c

Almanya racon kesiyor!

Başbakan Binali Yıldırım Alman mevkidaşı Angela Merkel'in Gümrük Birliği çıkışına sert tepki gösterdi. Yıldırım, "Almanya birlik adına racon kesiyor bu doğru değildir" dedi.

Güncel Haberi
Almanya racon kesiyor!
Almanya racon kesiyor!

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in "Türkiye ile AB arasındaki mevcut 'gümrük anlaşmasını' sürdürmek için ek çaba göstermeyeceğiz" şeklindeki açıklamalarının ardından Başbakan Binali Yıldırım'dan tepki geldi. 

FETÖ'cülerin iadesini istiyoruz

Cuma namazı çıkışı gazetecilere konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Adil Öksüz ile ilgili soruya "Almanya'dan darbeye karışmış bulunan FETÖ terör mensuplarının barındırılmamasını ve yargılanmak üzere iadesini istiyoruz. Almanya nasıl hukuk devleti ise Türkiye de bir hukuk devleti" yanıtını verdi. Başbakan Yıldırım, Almanya Başbakanı Merkel'in Gümrük Birliği çıkışı ile ilgili olarak da "Almanya birlik adına racon kesiyor bu doğru değildir. Gümrük Birliği tek taraflı bir anlaşma değildir" dedi.

Amaç Suriye'ye kalıcı barış getirmek

Başbakan, "İran Genelkurmay Başkanı Türkiye'ye geldi. Bu ziyaretin anlamı nedir?" sorusunu da "Astana sürecinin kalıcı çözüm getirmesini diliyoruz. Amaç Suriye'ye kalıcı barışı ve istikrarı getirmektir. Oradaki teröre müdahale her zaman olabilir" diye yanıtladı.

Sıradaki Haber