17 °c

Ayvalık'taki sel felaketi

TBMM (AA) - CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, sel felaketine maruz kalan Balıkesir'in Ayvalık İlçesinin derhal afet bölgesi ilan edilmesini istedi.Tüm, düzenlediği basın toplantısında, Adana'nın Aladağ ilçesindeki yurt yangınında hayatını kaybeden çocuklara rahmet, ailelere başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diledi. Çocukların, cemaatlerin elinden kurtarılması...

Politika Haberi
Ayvalık'taki sel felaketi
Ayvalık'taki sel felaketi

TBMM (AA) - CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, sel felaketine maruz kalan Balıkesir'in Ayvalık İlçesinin derhal afet bölgesi ilan edilmesini istedi.

Tüm, düzenlediği basın toplantısında, Adana'nın Aladağ ilçesindeki yurt yangınında hayatını kaybeden çocuklara rahmet, ailelere başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diledi.

Çocukların, cemaatlerin elinden kurtarılması gerektiğini belirten Tüm, "Bu yurtlarla ilgili her gün ölüm, taciz, tecavüz, yangın haberi okumaktan, duymaktan usandık ve utanıyoruz." diye konuştu.

Tüm, cemaatlere ait okul ve yurtların kapatılması gerektiğini ifade ederek, "Yeni FETÖ'ler yaratılmasına izin vermeyiniz." ifadesini kullandı.

Ayvalık ilçesindeki sel felaketine değinen Tüm, felakette can kaybı olmamasının herkesi sevindirdiğini söyledi. Mehmet Tüm, selden esnafın çok büyük zarar gördüğünü, yüzlerce ev ve işyerinin kullanılamaz hale geldiğini, küçükbaş ve büyükbaş hayvanların telef olduğunu söyledi.

CHP'li Tüm, Balıkesir Belediyesi ekiplerinin bölgeye erken müdahale etmekte yetersiz kaldığını iddia ederek, hükümetin acil olarak şu önlemleri almasını istedi:

"Ayvalık derhal afet bölgesi ilan edilsin. Vatandaşların zararları derhal karşılansın. Hayvanları telef olan yurttaşların zararları karşılansın. Esnafın vergi ve prim borçları ertelensin, yaralar sarılıncaya kadar herhangi bir vergi alınmasın. Evleri zarar gören ve şu anda otellerde konaklayan yurttaşların otel paraları, evleri yapılıncaya kadar devlet tarafından ödensin."



Sıradaki Haber