17 °c

Bahçeli: Berlin yanar...

TBMM grup toplantısında konuşan MHP Lideri Bahçeli, Almanya’nın son diplomatik skandalıyla ilgili çok sert mesajlar verdi.

Politika Haberi
 Bahçeli: Berlin yanar...
Bahçeli: Berlin yanar...

Yaklaşan referandum öncesi Almanya’nın hayır cephesinde yer aldığına dikkat çeken Bahçeli, “Türkiye kaynarsa Berlin yanar. Batı başkentlerinde terör örgütleri besiye çekildi. Terörizmin Almanya’da takdir edildi.

Teröristler Fransa’da alkışlandı. Nedir bu sözde gelişmiş ülkelerden çektiğimiz. Hala mı Haçlı aklı devrede, Türk düşmanlığı serviste. Geçen haftadan beri Türkiye aleyhtarı kararlar birbirini izlemektedir. Almaya’da yaşayan vatandaşlarımızı referandum konusunda bilgilendirmek doğru bir faaliyettir. Almanya bundan neden rahatsız olmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti’nin bakan ve vekillerinin konuşmaları hangi hakla engellenmiştir. AK Partili milletvekillerinin buluşması sabote ediliyorsa biz bunu Berlin’in iradesini Kandil’e devretmiş kabul ederiz. Siyasi temsilcilerin vatandaşlarımızla bir araya gelme arzusu Merkel’in tahammülsüzlüğünü kabartmıştır. Almanya hayır cephesinde yerini almış ancak bizim mi haberimiz olmamıştır” dedi.

TÜRKLÜĞÜN BEKASI İÇİN ‘EVET’ DİYORUZ

“Türkiye Misak-ı Milli’nin nabız atışının olduğu her yerde olmalıdır. Bin yılda oluşan kardeşlik hukukun zedelenmesine yol açan bu süreç beka konusunda tehditler barındırmaktadır” diyen Bahçeli şöyle devam etti: “Milli bekamız içten ve dıştan ateş altındadır. Bu ateşi yakanların silinmesi Türkiye’nin yegane hedefidir. Beka oyuncak değildir, şaka değildir. Şarlatanların lütfuna asla bırakılmayacaktır.

İşte bu yüzden bu sebeple 16 Nisan’da Türklüğün bekası için evet diyeceğiz, bu ülke için yeminimiz var diyerek Türkiye’nin yanında duracağız.”

Sıradaki Haber